Sport

EURO U21. Debut ENTUZIASMANT. Pușcaș & Co. au ZDROBIT Croația și au pornit lansat

 

La fix 25 de ani de la succesul senzațional al Naționalei României în meciul cu Columbia de la World Cup 1994, 3-1, „tricolorii” mici au plecat senzațional la Campionatul European U21.

Băieții lui Mirel Rădoi s-au impus cu 4-1 în disputa cu Croația, prima din grupa C a competiției care are loc în Italia și San Marino. George Pușcaș, dintr-un penalty acordat cu ajutorul VAR, Ianis Hagi, Tudor Băluță și Adrian Petre au marcat golurile care îi fac pe ai noștri să spere la semifinale și la calificarea la Jocurile Olimpice.

Puștii au arătat cam ceea ce așteptăm și de la Naționala mare, ambiție, dăruire, caracter, spirit de luptă, dorință de victorie.

Seravalle au fost pământ românesc în această seară. „Tricolorii” au jucat ca acasă, în condițiile în care tribunele au fost colorate în roșu galben și albastru, iar oamenii au făcut o atmosferă senzațională.

Ai noștri s-au injectat cu moral, au spus că nu sunt victime și că vor da totul pentru semifinale, deși toată lumea îi considera cei mai slabi de la acest turneu final.

Iar meciul cu Croația a început perfect. Românii și-au luat tare adversarul, pe care l-au subordonat în primele minute. Mai întâi, Pușcaș a tras din careu, mingea a trecut printre picioarele portarului Posavec, dar nu a trecut de linia porții. Imediat, același Pușcaș a reluat spre poartă, Benkovic a oprit mingea cu mâna, iar oficialii de la VAR l-au pus pe central să urmărească reluările. Scoțianul Bobby Madden a arătat punctul cu var, iar George Pușcaș a transformat. S-a făcut 2-0 în minutul 13, când Ivan i-a luat fața unui adversar, Pușcaș a ajuns înaintea portarului, a trimis cu capul, fundașii au respins de pe linia porții, însă Ianis a îndeplinit formalitatea. Vlasic i-a readus pe croați în meci, după o eroare a fiului „Regelui”, însă ai noștri nu au resimțit șocul. Până la pauză, Radu a scos o minge mai grea, iar Cicâldău, Man și mai ales Ivan au ratat șanse mari de a reface avansul de două goluri. Partea a doua a început cu bara lui Ianis. Băluță, omul luat de Brighton, a adus liniștea și a făcut 3-1, din pasa perfectă primită de la… Sosa. Seara magică a „tricolorilor” a fost încheiat de „nordicul” Adrian Petre, jucătorul de la Esbjerg stabilind scorul final, 4-1.

După ultimul fluier, ai noștri și-au trăit momentul și au sărbătorit cu fanii, iar de acum se pot gândi cu adevărat la semifinale, însă meciurile cu adevărat grele, cu Anglia și Franța, acum vin.

FOTO: uefa.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare