Sport

Euro 2024. România – totul pentru calificarea în optimi, în ciuda eșecului cu Belgia / Scenariul unui ziarist spaniol

Euro 2024. România a pierdut partida cu Belgia, scor 0-2 (Tielemans ’2, De Bruyne ’80), sâmbătă seară la Köln, dar fanii „tricolorilor” speră în continuare în calificarea din faza grupelor.

La momentul actual, în grupa E, toate echipele au câte 3 puncte, înaintea ultimelor meciuri. România va întâlni Slovacia miercuri la Frankfurt (ora 19.00, în direct la PRO TV), în timp ce Belgia se va confrunta cu Ucraina la Stutgart, în aceeași zi, la aceeași oră.

Pentru a accede în optimile de finală la Euro 2024, e necesar ca România să câștige sau să facă egal. Și la înfrângere poate face pasul mai departe, dar numai în anumite condiții, funcție și de celelalte rezultate din grupe.

Pe pagina de X (Twitter) a jurnalistului sportiv spaniol Alexis Maria Martin-Tamayo Blazquez, cu peste 3,5 milioane de urmăritori, s-a specificat: „Cu un egal în ultima etapă, România și Slovacia merg împreună mai departe și elimină pierzătoarea duelului Belgia – Ucraina. Dacă ambele partide se încheie la egalitate, toate termină peste Ucraina. Pare un blat perfect”. 

Euro 2024

„Mulțumesc echipei, pentru că tot ce a avut mai bun a pus în joc. Am luptat, nu am cedat, am dat tot ce am putut, pentru asta sunt recunoscător. E foarte greu când pleci de la 0-1 în minutul 2 împotriva locului 3 mondial. Știam că va fi un meci foarte greu, dar îți dă puțin planurile peste cap. Am suferit destul de mult în prima repriză. În repriza a doua am văzut o altă echipă, am văzut o altă preocupare să întoarcem rezultatul. Puteam să marcăm, am avut 3-4 ocazii și vorbeam altfel acum. Tot timpul e loc de mai mult, dar echipa a dat totul, asta am cerut. Nu pot să fiu supărat. Aceiași băieți au câștigat acum 5 zile împotriva Ucrainei și tot băieții ăștia țin România pe primul loc cu șanse la calificare. Suntem la mâna noastră. Ai 2-3 situații, dacă nu marchezi este foarte greu. M-a supărat golul 2, a fost o minge de 75 metri gestionată greșit. Vom analiza, provocarea cea mai mare este că trebuie să ne recuperăm, dar avem o zi în minus față de Slovacia. Avem nevoie de un rezultat pozitiv care să ne ducă mai departe”, a declarat Edi Iordănescu, selecționerul României, după joc, conform Fanatik..

Euro 2024

„E o grupă nebună. E un moment important, un moment de răscruce pentru noi toți. E momentul adevărului pentru toată lumea. Am simțit lumea aproape, căldura românilor. E momentul în care trebuie să strângem rândurile, e momentul susținerii, solidarității. E momentul să ne arătăm atașamentul față de această generație și această generație va răsplăti românii cu o calificare. Vă spun sigur asta”, a mai punctat Iordănescu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
vax populi
7 zile în urmă

Haoleu ! Ce v-am spus eu,ma,nazdravanilor,sa nu va opriti la vitrina cu ciocolata belgiana,ca-i scapati din vedere si mai ales sa nu gustati,ca va ardeti.Apoi,nimeriti poarta la toate cotogarlele care va mananca banii in cluburi,numai poarta aia de 6 m… Citeşte mai mult »

Ron
Răspunde la  vax populi
7 zile în urmă

Un rahat de belgie corcita și avantajata pt că e din vest,sau nu cunoști regulamentul?
Henț și fault dar trecute cu vederea.

Ron
7 zile în urmă

Au apărut poponautii valorilor UE-))
Hai fetițele,cu dislike urile alea -)
Va place corcitura UE de vest,ai?!

Back to top button