Sport

EURO 2018 HANDBAL FEMININ. România victorie în primul meci. „Tricolorele” au avut emoții, după o primă repriză de vis. Buceschi, MVP-ul partidei

 

România a debutat cu o victorie în grupa D a Campionatului European de handbal feminin. La Brest, „tricolorele” au dispus cu 31-28 de Cehia, însă pe final au fost emoții, chiar dacă jucătoarele antrenate de Ambros Martin au condus în minutul 39 cu 23-15.

România a debutat la Europeanul din Franța împotriva „coșmarului” de anul trecut, Cehia, în fața căreia a pierdut în optimile Campionatului Mondial.

Formația noastră a pornit lansat și a făcut o primă repriză de vis, aproape perfectă. Apărarea s-a mișcat excelent, iar în poartă Iulia Dumanska a fost incredibilă, după primele 30 de minute având un procentaj de 55%. Și pe atac lucrurile au stat excelent, procentajul de reușită fiind de 77%. Neagu și Buceschi au fost gurile de foc ale lui Ambros Martin, ambele terminând repriza cu 5 goluri din 6 aruncări. Pintea a făcut și ea un meci perfect, arătând că este unul dintre cei mai valoriși pivoți din lume. În aceste condiții, tabela nu putea să arate decât perfect pentru „tricolore”. Diferența a crescut constant, iar la vestiare România a intrat cu un plus de șase goluri, 17-11. Debutul părții a doua a fost pe aceleași coordonate, iar în minutul 37 fetele noastre conduceau cu 22-13 și toată lumea aștepta un final liniștit. Nu a fost însă așa. Au venit cinci minute în care jocul echipei noastre a căzut total, iar rivalele s-au apropiat la patru goluri, 19-23. Ambros Martin a cerut time-out și a redresat situația, iar România și-a construit din nou un avans consistent, 26-20. Cehoaicele au găsit însă puterea de a face un final încins. În minutul 52, rivalele au fost din nou la doar trei goluri în spte, 24-27. Lucruile s-au complicat și mai mult cu 180 de secunde înainte de final, când tabela arăta 28-26 pentru Neagu&Co. Din fericire, ultimele minute au fost ale româncelor, care și-au păstrat calmul și s-au impus cu 31-28.

Golurile „tricolorelor” au fost marcate de: Buceschi – 9 goluri, Neagu – 8 g, Pintea – 5 g, Udriștoiu – 3 g, Dragut – 2 g, Geiger, Florică, Băcăoanu și Chiper – câte 1 g.

Eliza Buceschi a primit trofeul pentru ce mai valoroasă jucătoare a partidei.

După prima etapă a grupei România conduce în clasament, cu 2 p, la egalitate cu Germania, în timp ce Norvegia și Cehia au 0 p.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare