Sport

EURO 2018 HANDBAL FEMININ. România nu există fără Cristina Neagu. „Tricolorele”, dependente de căpitanul lor, care a suferit în tribună

 

Din păcate, echipa de handbal feminin a României este dependentă de Cristina Neagu, liderul și căpitanul ei.

Fără Neagu, România este o echipă previzibilă, lentă și fără forță. În semifinala Campionatului European, „tricolorele” au cedat fără drept de apel în fața Rusiei, 22-28, după un meci în care au nu au contat în repriza a doua.

România și-a pierdut liderul în meciul cu Ungaria, când Cristina Neagu a căzut și a urlat de durere. Practic în minutul 52 al partidei cu maghiarele s-a spulberat și visul care în acest an părea mai real ca niciodată, acela că România poate cuceri un titlu major la nivel de echipă națională.

Din păcate, faptul că România înseamnă în proporție covârșitoare Cristina Neagu s-a văzut în seminifinala cu Rusia. Cu cea mai valoroasă handbalistă a planetei în tribună, cu genunchiul imobilizat, lângă Cătălin Rațiu, unul dintre membrii staff-ului, „tricolorele” au existat doar în primele 20 de minute, în care atacul a găsit drumul spre gol. A fost însă doar un foc de paie, până când apărarea Rusiei s-a reglat. Fără Neagu jocul cu pivotul nu a existat, Buceschi a fost și ea departe de evoluțiile pe care le are când căpitanul este lângă ea, Laslo este încă necoaptă, iar interii Perianu și Dragut au sclipiri de moment, dar nu și constanță. România a reușit să se desprindă la 10-7, în minutul 18 și la 11-8, în minutul 20, însă nu a mai putut tine ritmul. Previzibile și lente în atac, fetele noastre nu au avut soluții nici în apărare. Vyakhireva s-a distrat pe teren și a dat semnalul revenirii rusoaicelor, care au egalat la 13 în minutul 26 și au intrat în avans la vestiare, 16-15. În debutul părții a doua România nu a marcat timp de opt minute, iar Rusia s-a desprins la 19-15, avans care mai apoi a crescut agonizant. Rusia s-a impus cu 28-22 și va juca finala mare cu învingătoarea partidei Franța – Olanda.

Pentru România rămâne meciul pentru „bronz”, cu învinsa din cea de-a doua semifinală.

Au marcat pentru echipa noastră: Dragut și Pintea – câte 4 g, Buceschi și Perianu – câte 3 g, Laslo, Florică și Chiper – câte 2 g, Ardean și Bazaliu – câte 1 g.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare