Sport

EURO 2016. Viorel Moldovan: „În meciul cu Franța trebuie să ne folosim creierul”

 

Unul dintre „secunzii” lui Anghel Iordănescu la echipa națională a României, Viorel Moldovan, a prefațat meciul cu Franța, care va avea loc vineri, de la ora 22.00, pe „Stade de France”, în grupa A a Campionatului European.

„Ştim foarte bine potenţialul echipei franceze de la mijloc în sus şi varietatea de soluţii pe care selecţionerul Deschamps o are. Treubie să avem o hiperagresivitate pentru a le pune în dificultate jucătorii. La ei «aleargă» mingea şi ştiu să acopere foarte bine terenul. Nu risipesc benzina aiurea. Nu e vorba de o pregătire fizică mai bună. Există şi la ei o stare de oboseală, dar e mult mai uşor pentru echipă când «aleargă» mingea. Putem să spunem însă că punctul lor slab este defensiva. Presiunea este mai mare pe Franţa. Noi trebuie să jucăm inteligent şi să ştim să gestionăm acest joc de debut. Presiunea e pe ei, pentru că muţi îi văd câştigătorii acestui European. Dacă vom reuşi să câştigăm, va fi fantastic. Trebuie să ne concentrăm doar la ceea ce avem noi de făcut şi sperăm să reuşim. Trebuie să ne folosim creierul pentru că avem una din cele mai experimentate echipe de aici, ca medie de vârstă”, a declarat Viorel Moldovan la Dolce Sport. 

Apoi, într-o conferință de presă, Moldovan a comentat: „În mare parte, primul «11» e conturat, mai sunt unul-două semne de întrebare. Nu ţine de forma jucătorilor, din moment ce sunt aici. Depinde şi de adversarul pe care îl întâlnim şi de abordarea acestui joc cu Franţa. Şi din punct de vedere medical sunt anumite probleme, dar sper să le reglăm. Nu ştiu în momentul de faţă dacă vom juca cu un atacant sau cu doi. Vom vedea. Dacă nu avem un star sau două staruri care să aducă acea calitate, trebuie să avem o disciplină tactică foarte bună, mai ales când joci împotriva Franţei, mai ales când eşti la un turneu de o asemenea anvergură. Dacă ai staruri doar de dragul de a avea staruri, cu numele, mai bine nu le ai. Degeaba le ai, dacă nu respectă indicaţiile”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare