Sport

EURO 2016. România – Rusia 22-17!!! Imperiala Denisa Dedu, MVP-ul victoriei

 

Evoluție fabuloasă a portarului Coronei Brașov, Denisa Dedu, în meciul câștigat de reprezentativa României la Campionatul European de handbal feminin în fața Rusiei (campioană olimpică en-titre și de patru ori campioană mondială).

Brașoveanca noastră în vârstă de abia 22 de ani – care se remarcase și în a doua repriză a meciului cu Norvegia, intrând atunci în locul unei alte handbaliste din Brașov, Paula Ungureanu, și reușind un procentaj de 40% al mingilor apărate – a ținut poarta României toate cele 60 de minute împotriva Rusiei, exasperându-i pe vulcanicul antrenor Evgheni Trefilov și pe elevele sale. Procentajul cu care Denisa a încheiat meciul este unul incredibil pentru acest nivel de competiție și în fața unui asemenea adversar: aproape 60% mingi apărate, în condițiile în care un procentaj de 40% al portarului este considerat unul foarte bun.  

În mod firesc, „The wall” Denisa Dedu a fost desemnată de European Handball Federation MVP-ul meciului, iar pe contul de Twitter al competiției s-a inserat cu litere de-o șchioapă: „22 saves, how do you choose 1? We tried! Dedu’s magic has inspired Romania’s 1st win vs Russia in exactly 20 years to the day”.

A fost meciul carierei sale de până acum, una care, fără îndoială, are un viitor strălucitor. Portărița noastră a fost ajutată și de o defensivă de fier a „tricolorelor”, pusă la punct de selecționerul Martin Ambros, care le-a exasperat pe rivale, campioanele olimpice de la Rio.

În atac, „motorul” Cristina Neagu și-a susținut permanent coechipierele, Eliza  Buceschi, Melinda Geiger & Co. având evoluții strălucite, astfel că în final româncele s-au impus entuziasmant cu scorul de 22-17, acumulând primele 2 puncte în clasamentul grupei D de la Campionatul European de handbal feminin din Suedia.

Golurile echipei noastre au fost marcate de: Neagu și Buceschi, câte 7; Geiger, Pintea și Iuganu, câte 2; Udriștoiu și Manea, câte 1.

Vineri, de la ora 19.30, România va întâlni Croația în ultima partidă a grupei D, după care, foarte probabil, handbalistele noastre vor accede în grupa principală 2 de la Euro 2016.

CITEȘTE ȘI: C.E. HANDBAL FEMININ. Denisa Dedu, repriză magnifică împotriva Rusiei

 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button