Sport

EURO 2016. Primul meci din optimi a avut nevoie de executarea loviturilor de departajare

 

Primul meci din optimile de finală ale Euro 2016, Elveția – Polonia, disputat pe „Stade Geoffroy Guichard” din Saint-Etienne, a avut nevoie de lovituri de departajare pentru stabilirea formației care a mers în sferturi.

Polonezii au început tare disputa și au avut o ocazie uriașă încă din primul minut. Lewandovski l-a încurcat pe portarul Sommer, acesta a degajat prost, mingea a ajuns la Milik, dar acesta nu a fost în stare să trimită în poarta goală de pe la 18 metri. Același Milik a mai irosit două șanse bune, dar în minutul 39 echipa lui Adam Nawalka a reușit să deschidă scorul, Blaszczykowski finalizând un contraatac de manual purtat de Grosicki. Repriza a doua a fost a elvețienilor. Mai întâi, Fabianski a scos din vinclu mingea șutată perfect de Rodriguez dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, apoi Seferovic a luat la țintă transversala cu un șut din interiorul careului. Egalarea a venit cu opt minute înainte de expirarea timpului regulamentar, Shaqiri marcând cel mai frumos gol de până acum al turneului. Jucătorul născut în Kosovo a trimis din „foarfecă” de la 16 metri, mingea a mângâiat bara și a intrat în plasă.

În prelungiri, elvețienii au căutat mai mult golul victoriei, dar Fabianski a ținut Polonia în viață l-a ocaziile avute de Seferovic și Derdiyok și a trimis meciul la loviturile de departajare.

Lewandowski, Milik, Glik, Blaszczykowski, Krychowiak au executat perfect pentru Polonia, de partea cealaltă marcând doar Lichtsteiner, Shaqiri, Schar și Rodriguez. Granit Xhaka a ratat, „leșii” au câștigat „loteria” cu 5-4 și s-au calificat în sferturile de finală.

FOTO: uefa.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button