Sport

EURO 2016. Performanță istorică. Țara Galilor a trecut de Belgia și va juca în semifinale

 

Țara Galilor și Belgia au oferit cel mai frumos meci de până acum de la Euro 2016, o pledoarie pentru fotbalul ofensiv, care s-a încheiat cu un rezultat surprinzător.

Duelul de pe „Stade Pierre Mauroy” din Lille, care a decis adversara Portugaliei din semifinalelel competiției a început cu o ocazie uriașă la poarta galezilor. Lukaku a centrat de pe dreapta, Carrasco liber în colțul careului mic a tras în portarul Hennessey, mingea a ajuns la Meunier, dar și șutul acestuia a fost scos de pe linia porții de Taylor. Ultima încercare din această fază i-a aparținut lui Hazard, dar mingea trimisă de fotbalistul de la Chelsea a fost deturnată din drumul spre poartă. A urmat minunăția de gol a lui Nainggolan, mijlocașul de la AS Roma trimițând violent, de la 25 de metri, fără speranțe pentru Hennessey. Bale&Co. nu au acuzat șocul și au ieșit la joc și au dominat echipa de vedete a lui Marc Wilmots. După ce Curtois a făcut minuni în fața lui Taylor, Țara Galilor a restabilit egalitatea. Ramsey a centrat din corner, iar Williams și-a pus capul la contribuție și după primele 45 de minute tabela arăta 1-1.

La pauză, Wilmots a schimbat neinspirat și în locul lui Carrasco l-a trimis pe teren pe Fellaini, care doar și-a încurcat colegii. Lukaku îi putea duce pe „dracii roșii” în avantaj, dar a trimis pe lângă după o centrare perfectă a lui Meunier. În minutul 55, lansat de Bale, Ramsey i-a pasat în centrul careului lui Robson-Kanu, atacantul a găsiy un dribling fabulos cu care a scos din joc trei adversari, după care nu l-a iertat pe Courtois. În avantaj pe tabelă, galezii s-au apărat precis, iar Hazard, Witsel și De Bruyne nu au găsit culoare spre poarta adversă. Alderweireld a reușit o centrare de calitate, dar Fellaini nu a putut să o fructifice. De partea cealaltă, înlocuitorul lui Robson-Kanu, Vokes a fost mult mai precis și a stabilit scorul final, 3-1 pentru Țara Galilor, din centrarea lui Gunter. Ar mai fi de evidențiat faptul că Ramsey a primit prostește un cartonaș galben și va rata semifinala cu Portugalia. 

FOTO: uefa.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button