Sport

EURO 2016. MĂCEL. Cu Cristina Neagu în zi de grație, România a zdrobit Ungaria

 

„Când o ai pe cea mai bună jucătoare din lume totul este mai ușor”, spunea cel mai mare fotbalist al României, Gheorghe Hagi, vorbind despre echipa națională de handbal feminin a României.

„Tricolorele” au debutat încântător în grupa 2 principală a Campionatului European din Suedia. În această seară, echipa noastră a oferit o lecție de handbal în partida cu Ungaria, pe care au învins-o categoric, 29-21.

Mecanismul gândit de Ambros Martin merge perfect până acum, apărarea este extrem de mobilă și solidă, iar pe atac Naționala încântă. Cristina Neagu este, fără doar și poate, cea mai valoroasă handbalistă a planetei, iar când prinde o zi precum cea de astăzi nimeni nu o poate opri. Apoi, jocul cu pivotul funcționează din ce în ce mai bine, la fel și cel cu extremele. În centru Buceschi și Zamfirescu sunt într-o evidentă creștere, și funcționează perfect în sistemul lui Ambros. În fine, un capitol la care România stă excelent este poarta, Denisa Dedu și Paula Ungureanu fiind la un nivel incredibil. Astăzi, Dedu a apărat 45 de minute și a terminat cu un procentaj al mingilor apărate de 32%. Pe final, a intrat Ungureanu, care în cele 15 minute a reușit un procentaj de 33%.

România a pornit lansat în meci, s-a distanțat rapid, iar până la pauză și-a construit un avantaj de șase goluri, 15-9. După pauză, „tricolorele” au continuat să lovească din toate pozițiile, iar diferența de pe tabelă a continuat să crească. S-a terminat 29-21 și România a ajuns la 4 puncte în grupa principală și este una dintre candidatele la calificarea în semifinale.

Cristina Neagu a încheiat meciul cu 10 goluri, celelalte reușite ale Naționalei noastre fiind semnate de Buceschi – 5, Manea – 4, Chiper și Udriștoiu – câte 3, Geiger, Zamfirescu, Florică și Pintea – câte 1.

FOTO: swe2016.ehf-euro.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button