Sport

EURO 2016. Islanda, FOTBAL în familie!!!

 

Jucătorul islandez cel mai cunoscut (a câștigat Premier League cu Chelsea, La Liga și Liga Campionilor cu Barcelona și campionatul Olandei cu PSV Eindhoven), Eidur Gudjohnsen a evoluat alături de tatăl său în echipa națională. Era în 1996, când a debutat la 17 ani. Eidur l-a înlocuit pe Arnor Gudjohnsen (34 de ani) la pauza meciului cu Estonia. A jucat la nivel înalt 22 de sezoane, și în Belgia, Grecia ori China, pentru ajunge acum la Molde, în Norvegia, unde este pe cale să-și încheie cariera. Daniel Tristan, unul dintre fiii lui Eidur, se află în vizorul Barcelonei la numai 12 ani.

Altă familie apreciată în fotbalul islandez este Sigthorsson. Andri a fost trei ani la Bayern München, bifând 7 selecții în prima reprezentativă (2 goluri). S-a retras relativ repede, acum având o brutărie lângă Molde. Fratele său, Kolbeinn, actual internațional, evoluează la FC Nantes, după un periplu la Ajax Amsterdam.

Este și o… dinastie: Thordarson. Gudjon Thordarson, un fotbalist modest, a fost un antrenor de succes (a activat la cluburile engleze Stoke, Crewe Alexandra, Notts County, la gruparea norvegiană Start, fiind și selecționerul Islandei). Trei fii ai săi, Bjarni (Newcastle, Coventry), Joey (Leicester, Aston Villa) și Thordur (Bochum, Stoke) sunt jucători profesioniști. De asemenea, un frate vitreg al celor menționați, Björn Sigurdarson, se află la Wolverhampton.

Interesant este că Islanda are 333.000 de locuitori, 23.000 de fotbaliști legitimați, din care 300 sunt adulți și circa 100 jucători profesioniști. Marți seară, la St. Etienne, „munții” islandezi au fost încurajați contra Portugaliei de 8.000 de fani, ceea ce reprezintă 2.4% din populația insulei!

CITEȘTE ȘI: EURO 2016. Ronaldo s-a încurcat de Islanda


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button