Sport

EURO 2016. GAME OVER. Danemarca, prea puternică de această dată.„Tricolorele” au ratat calificarea în semifinale

 

România a ratat șansa de a merge în semifinalele Campionatului European de handbal feminin, după ce a pierdut în această seară, în fața Danemarcei, victima preferată din ultima vreme, echipa pe care a eliminat-o în sferturile Campionatului Mondial din 2015 și pe care a oprit-o din drumul spre Jocurile Olimpice de la Rio.

În această seară, în ultima partidă din grupa 2 principală de la Euro 2016, la Helsingborg, nordicele au fost mai bune. Danemarca a avut-o pe portărița Sandra Toft în zi fabuloasă. Este drept că și jucătoarele noastre, Iuganu, Udriștoiu, Chiper sau Neagu au luat-o la țintă în multe situații, dar în statistici va rămâne doar procentajul uriaș pe care l-a avut Toft la finalul meciului, 50%, 15 intervenții din 30 de șuturi. Apoi, pe atac, Anne Mette Hansen a fost de neoprit, marcând 9 goluri.

Meciul a început sub semnul echilibrului, dar încă din primele minute s-a văzut că „tricolorele” au mari probleme în atac. Apărarea gândită de tehnicianul Klavs Bruun Jorgensen, una extrem de mobilă și agresivă, a reușit să o blocheze pe Cristin Neagu, iar în aceste condiții echipa noastră nu a mai găsit soluții. Până la pauză, Danemarca a reușit să se desprindă la două goluri, 12-10, dar în partea a doua nordicele au rezolvat rapid situația. În minutul 38 erau deja cinci goluri, 17-12, iar diferența maximă, 19-13 s-a consemnat în minutul 46. În condițiile în care echipa noastră a reușit să marcheze doar șapte goluri în ultimele 30 minute, era imposibil să emită vreo pretenție. S-a încheiat 21-17, iar Danemarca a obținut o victorie meritată și s-a calificat în semifinalele competiției, unde va întâlni Olanda. Pentru România rămâne meciul pentru poziția a 5-a, cu Franța sau Germania, care va avea loc vineri. 

Pentru echipa noastră, singura Națională „tricoloră” care îi face pe români să viseze la medalii, rămân meciurile excelente de la această competiție, câteva certitudini, cum ar fi Denisa Dedu, Mădălina Zamfirescu sau Cristina Laslo și un viitor care poate fi unul frumos.

FOTO: swe2016.ehf-euro.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button