Sport

EURO 2016. Duelul Germania – Italia, decis după 18 penalty-uri

 

Cel mai așteptat sfert de finală de la Euro 2016, Germania – Italia, care a avut loc pe „Stade de Bordeaux ”, nu a strălucit, dar nici nu a dezamăgit. Echilibrul a fost prezent în multe minute, dar Germania ar fi câștigat în timp regulamentar dacă nu ar fi fost o eroare de începător a lui Boateng.

În prima repriză, ambele formații au preferat să fie mai atente pe faza defensivă, iar ocaziile mari la cele două porți au lipsit. chiar înainte de pauză au fost două situații, șuturile trimise de Müller și Sturaro fiind blocate de Buffon, respectiv Boateng. În partea a doua, „Mannschaft”-ul a turat motoarele și și-a sufocat adversara. După ce Florenzi a scos cu călcâiul un șut al lui Müuller la care Buffon era bătut, campioana mondială en-titre a deschis scorul. Gomez l-a deschis pe Hector în banda stângă, acesta a centrat perfect, iar Ozil nu a iertat din 6 metri. Italia era la pământ, dar nemții nu au putut da lovitura de grație, Gomez, ratând față în față cu Buffon după o pasă excelentă a lui Ozil. Cu mai puțin de un sfert de oră înainte de expirarea timpului regulamentar, Boateng a confundat fotbalul cu voleiul, a făcut un henț clar în careu, iar ungurul Viktor Kassai a dictat lovitura de la 11 metri care se impunea. Bonucci a transformat și a trimis meciul în prelungiri, rezultatul după primele 90 de minute fiind 1-1.

În extra-time Germania a atacat, dar nu a putut să marcheze, în timp ce Italia a vrut doar să meargă la loviturile de departajare, lucru care până la urmă s-a întâmplat.

A fost nevoie de 18 penalty-uri pentru ca Germania să meargă în semifinale. În prima serie de cinci lovituri, doar Insigne și Barzagli, respectiv Kroos și Draxler au reușit să marcheze. Au ratat Zaza, Pelle și Bonucci din tabăra Italiei și Müller, Ozil și Schweinsteiger din echipa Germaniei. Apoi Giaccherini, Parolo și De Sciglio și-au făcut treaba, dar de fiecare dată nemții au transformat și ei, marcatori Hummels, Kimmich și Boateng. Darmian a cedat și a fost blocat de Neuer, iar Hector l-a învins cu emoții pe Buffon, care a atins mingea, iar Germania s-a impus cu 6-5 și și-a luat biletul pentru semifinala de pe „Stade Velodrome” din Marseille, unde se va duela cu învingătoarea partidei Franța – Islanda. 

FOTO: uefa.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button