Sport

EURO 2016. Adio, tiki-taka. „La Roja”, demolată de „Squadra Azzura”

 

Campioana en-titre, Spania a părăsit încă din optimi Euro 2016. Pe „Stade de France” din Saint-Denis, „La Roja” a primit o lecție din partea Italiei lui Antonio Conte, care a pregătit perfect duelul și a răzbunat înfârngerea din finala precedentului Campionat European.

Italienii au început tare și Pelle a avut prima ocazie mare, însă De Gea a avut un reflex incredibil la reluarea cu capul a atacantului de la Southampton. În condițiile în care Spania nu a jucat nimic, „Squadra Azzura” a fost în prim plan. De Gea a avut din nou treabă la „foarfeca” lui Giaccherini , portarul spaniol respingând în bară. Sufocați de ritmul impus de adversari, spaniolii au cedat până al urmă. Ramos a făcut un fault inutil în marginea careului, De Gea a respins în față execuția lui Eder, mingea a ajuns la Chiellini, iar fundașul lui Juventus a îndeplinit formalitatea. Putea fi 2-0 imediat după pauză, dar Eder, lansat perfect de Pelle, nu a putut marca față în față cu De Gea. Ibercii și-au aminitit că sunt campioni europeni și au apăsat pe accelerație, dar Ramos și Aduriz nu au găsit spațiul porții adverse. Buffon a scos și el șuturile trimise de Iniesta și Pique. Evoluția perfectă a italienilor putea fi stricată chiar înainte intrarea în prelungiri de greșeala lui Barzagli, dar Gigi Buffon a avut o intervenție fabuloasă față în față cu Pique. Imediat, a venit un contraatac de manual purtat de trupa lui Conte. Darmian a fost omul cu pasa decisivă, iar Pelle nu a iertat, a stabilit scorul final 2-0 și a trimis-o pe Italia în sferturi. Acolo, pe „Squadra Azzura” o așteaptă un alt adversar de cinci stele, Germania.

„Știam, eram convins că băieții au ceva special în ei, ceva extraordinar. Astăzi am arătat că Italia nu înseamnă doar «Catenaccio»”, a declarat selecționerul Italiei, Antonio Conte. 

FOTO: uefa.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare