Sport

După România – Spania, A RĂMAS speranța…

 

Naționala de fotbal a României a pierdut, joi seara, pe National Arena, în fața Spaniei, scor 1-2 (Fl. Andone / S. Ramos – penalty, Alcacer), dar rămâne cu gândul pentru obținerea calificării la Euro 2020.

„Tricolorii” puteau smulge un egal în prelungiri, dacă reluarea lui Pușcaș n-ar fi fost respinsă de portarul Kepa, iar apoi Dragoș Grigore n-ar fi tras peste poartă.

Selecționerul Cosmin Contra a trimis pe teren o formulă ultradefensivă, cu 5 fundași, iar analistul Gabi Balint a opinat că, dacă România ar fi riscat ceva mai mult, exista posibilitatea realizării unui rezultat favorabil.

Așa, trebuie să învingem contracandidatele la locul 2 în grupă, Suedia și Norvegia, pentru a accede la turneul final.

În orice caz, presa spaniolă a fost amabilă cu reprezentativa României după confruntarea de la București.

AS a titrat: „Spania, de la recital la zgomot”, precizând că La Roja a trăit periculos la ocazia lui Pușcaș din final, dar că are punctaj maxim după 5 meciuri disputate în aceste preliminarii.

Marca a menționat că formația Spaniei a știut să sufere când a evoluat în 10, după eliminarea lui Llorente, însă a dat „Petrecere de absolvire”, în cinstea fostului secund al lui Luis Enrique, Robert Moreno, aflat la primul său duel ca selecționer.

În aceeași notă a comentat și Mundo Deportivo, care a concluzionat că „Furia Roja” își continuă marșul spre Euro 2020.

Omul meciului a fost portarul român Ciprian Tătărușanu, care a avut 4-5 intervenții deosebite în prima repriză, când Spania a făcut legea pe teren.

„Meciurile mai grele sunt când nu am nimic de apărat. Când sunt multe ocazii, îmi intru în mână. Spania este una dintre cele mai bune echipe din lume. Dacă nici portarul lor (Kepa – n.r.) nu scotea pe final două, îi băteam cu 3-2. Am avut ocazii mari. Per total, am fost destul de aproape să scoatem un punct. Am văzut că Ramos încearcă «scăriță» (la penalty – n.r.), de această dată a schimbat și m-a păcălit. Chiar am fost expus, dar mă bucur că am făcut un meci foarte bun”, a declarat „Tătă” după dispută.

La rându-i, selecționerul Cosmin Contra a apreciat, chestionat fiind despre partidă la PRO TV: „E clar că prima repriză a fost a rivalilor, i-am lăsat în pace, am încercat un presing haotic, le-am creat spații care le plac, am luat cea mai proastă decizie de fiecare dată. A doua repriză a fost mult mai bună, din toate punctele de vedere. Cei care au intrat au adus plusul de energie de care aveam nevoie, după golul marcat am avut 20 de minute foarte bune, dar egalarea nu a venit. Nu este ușor să joci împotriva Spaniei, vreau să îi felicit pe jucători”.

De asemenea, Robert Moreno a subliniat: „Faptul că am suferit puțin, ne face mai puternici. Am spus înainte de meci că România e o Națională eficientă în ultimele minute. Ocaziile se creează, mai apoi sunt sau nu transformate, dar am avut oportunități și rezultatul putea fi mai drastic. Spania are chef să marcheze și suntem foarte mulțumiți de asta. România a schimbat sistemul de joc după pauză, în 4-4-2 și a riscat mult. Ăsta e fotbal adevărat și cu siguranță Suedia și Norvegia vor avea de suferit la București”.

Joi seară, în grupa F, din care face parte și România, s-au mai consemnat rezultatele:

Insulele Feroe – Suedia 0-4 și Norvegia – Malta 2-0.

Astfel, lider în clasament este Spania, cu 15 puncte, Suedia (10 p) ocupă locul 2, în timp ce Norvegia (8 p) este a treia. În continuare, România (7 p) se află pe a 4-a poziție, Malta (3 p) este în spatele ei, iar Insulele Feroe (0 p) țin „lanterna roșie”.

Foto: sportpictures.eu


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare