Sport

DUPĂ CAZUL CORONA BRAȘOV, premierul României ia atitudine! Ce se mai întâmplă la ANAD?!…

 

În special în urma deja celebrului caz Corona Brașov, în care majoritatea handbalistelor echipei „galben-albastre” sunt acuzate că au încălcat regulamentul internațional antidoping folosind o controversată terapie laser, Ludovic Orban, premierul României, a decis constituirea unui grup de lucru interministerial în domeniul antidoping.

Așa cum a informat Agerpres, potrivit hotărârii publicate ieri în Monitorul Oficial, grupul de lucru este format din reprezentanţi la nivel de secretar de stat din Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS), Ministerul Sănătăţii şi Agenţiei Naţionae Anti-Doping (ANAD) şi va fi coordonat de către reprezentantul MTS.

Unul dintre obiectivele principale se referă la monitorizarea verificării de către instituţiile publice abilitate a modului în care toate structurile sportive naţionale respectă obligaţiile prevăzute de Legea 227/2006 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pe baza datelor şi informaţiilor furnizate de instituţiile cu atribuţii în domeniul combaterii fenomenului de dopaj în sport.

Totodată, activitatea grupului are în vedere identificarea serviciilor medicale efectuate în unităţile sanitare din România care presupun realizarea tratamentelor medicale de terapie intravenoasă cu laser şi a altor proceduri medicale interzise de Agenţia Mondială Anti-Doping, precum şi rolul de a formula propuneri pentru modificarea legislaţiei specifice, în scopul valorificării şi implementării rezultatelor acestor acţiuni, a mai menționat Agerpres.

Pe de altă parte, pentru https://sitenews.ro/, Cristi Balaj, fostul arbitru internațional de fotbal – acum președintele ANAD, a comunicat privitor la cazul Corona: „Este în curs de gestionare la noi. Conform prevederilor Codului Mondial Anti-Doping, până la finalizarea speței nu se pot comunica nici un fel de informații. Dacă facem asta, riscăm o neconformitate gravă. Vă pot confirma însă că Agenția Mondială Anti-Doping (WADA) este la curent cu tot ceea ce se întâmplă și că de îndată ce vom putea comunica informații, o vom face. De asemenea, Comisia care gestionează situația mai are nevoie de timp pentru a dicta suspendările care se impun în speță”.

Jurnalistul Ionel Pană, de la https://sitenews.ro/, a dat noi detalii în cazul Corona Brașov, relatând, conform sursei citate, că medicul Marius Capră, de la secția de handbal, rezident fiind, ar fi folosit parafa lui Emil Mățău, medicul secției de hochei al aceluiași club.

Apoi, conform sursei citate, ancheta trenează la ANAD, din cauză că medicul Mățău nu s-ar fi prezentat la audieri, întrucât „se dă lovit, bolnav și netransportabil!”.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare