Sport

După 20 de ani. „Tricolorii” U21, tot mai aproape de Euro. Bijuterie a lui Ianis Hagi în meciul cu Bosnia

 

După 20 de ani, reprezentativa U21 a României poate ajunge din nou la un turneu final al Campionatului European.

Astăzi, la Ovidiu, Naționala antrenată de Mirel Rădoi a făcut instrucție cu Bosnia, 2-0, și mai are nevoie de patru puncte din meciurile cu Țara Galilor și Liechtenstein, ambele pe teren propriu, pentru a merge la competiția ce va fi găzduită în 2019 de Italia și San Marino.

Puștii noștri au arătat că fotbalul românesc are resurse pentru viitor. Radu, Pașcanu, Cicâldău, Oaidă, Coman, Ianis Hagi, Dennis Man sau Adrian Petre, împreună cu ceilalți „tricolori” au demonstrat că și românii pot juca meciuri tari, cu miză. Succesul din Portugalia, dar și partida de astăzi cu Bosnia stau mărturie. O generație care poate „exploda” la Euro și care va da, cu siguranță, câteva nume pentru Naționala mare.

La Ovidiu, România, cu moralul sus după victoria entuziasmantă din Portugalia, nu i-a dat nici o șansă adversarei. De atâtea ori Naționala a clacat în ultimul timp, dar acum ai noștri aveau nevoie de victorie și au intrat pe teren deciși să o obțină. După un sfert de oră, Adrian Petre a deschis scorul, din centrarea lui Ianis Hagi, fază la care a mai lucrat și Cicâldău. Oaspeții au încercat, dar nu l-au putut învinge pe Radu, în timp ce același Petre și, mai apoi Man au ratat desprinderea. Până la urmă, s-a făcut 2-0. A marcat Ianis, direct din corner. O bijuterie care l-a făcut pe „Regele” Gheorghe Hagi să își pună mâinile în cap.

„Mai avem două meciuri. Țin să felicit fostul staff, pentru că dacă ei nu ar fi acumulat punctele astea nu am fi fost aici în momentul de faţă şi lui Cosmin Contra, care ne-a lăsat mai mulţi jucători. Ei au înţeles ce înseamnă tricoul Naţioanalei. Felicitări jucătorilor, mie ca antrenor mi-a fost foarte uşor să lucrez cu astfel de jucători. Mă bucur pentru ei. Am văzut determinare. E una dintre cele mai talentate generaţii, dar ei au înţeles că le trebuie unitate. Eu cred că au arătat ceea ce nouă în ultimii ani ne-a lipsit. Am avut discuţii cu ei, la noi, cel mai mic pas te face să te împiedici. Le dau tuturor nota 10. Suntem pe primul loc, dar trebuie să arătăm că merităm să fim acolo. Vreau o victorie cu Ţara Galilor. Teama de succes are un efect negativ în fotbalul românesc şi această calificare pe care o vom obţine va fi un exemplu. Mi-a fost frică să nu se relaxeze jucătorii. Mi-a fost frică să nu clacăm. Am avut emoţii pe bancă. Prezenţa lui Contra, care ne-a felicitat după meciul cu Portugalia şi ne-a încurajat înaintea partidei de azi, a contat pentru ei”, a declarat selecționerul Mirel Rădoi.

România conduce în grupă, cu 18 puncte, la egalitate cu Bosnia, însă cu un meci în minus și cu avantajul rezultatelor directe. Portugalia, care a învins în Țara Galilor cu 2-0, este pe locul al treilea, cu 16 p.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button