Sport

DRAMA trăită de „Messi din Afganistan”!!!

 

Povestea lui Murtaza Ahmadi, devenit cunoscut în lume ca „Messi din Afganistan”, a emoţionat în 2016. Copilul de 6 ani care se juca fotbal purtând o pungă inscripţionată cu Messi şi nr. 10 a trecut de la extaz la agonie după ce şi-a întâlnit idolul argentinian în Qatar, cu prilejul unui meci amical susţinut de FC Barcelona. Atunci, Messi, ambasador voluntar al UNICEF, i-a oferit micuţului un tricou „albiceleste” cu autograful său şi o minge.

Reîntors în Afganistan, pentru Murtaza Ahmadi a început, apoi, coşmarul. Familia sa, cu excepţia tatălui, a fost nevoită să plece din districtul Jaghori, din cauza unei ofensive a talibanilor în provincia Ghazni, la sud de capitala afgană. AFP a relatat că aceasta s-a refugiat la Kabul, locuind într-o cameră închiriată într-o casă pe care o împart mai mulţi oameni.

Shafiqa, mama lui Murtaza, a declarat pentru sursa citată: „Am auzit focuri de armă. Am fugit ca să ne salvăm vieţile”.

Familia Ahmadi aparţine etniei hazara, de confesiune şiită. În Jaghori, talibanii, suniţi, au declanşat o operaţiune militară contra miliţiilor hazara, forţând circa 4.000 de famili să plece din zonă, conform datelor ONU.

Panica a fost mai mare pentru rudele lui Murtaza, pentru că talibanii îl căutau pe copil în mod special.

„A devenit celebru… Au transmis că, dacă-l vor captura, îl vor tăia în bucăţele”, a destănuit Shafiqa înspăimântată, spunând că i-a acoperit faţa fiului său pentru a nu putea fi recunoscut. Şi la Kabul îl ascunde…

„Gangsterii cred că Messi ne-a dat mulţi bani şi ameninţă cu răpirea lui Murtaza”, a mai relatat mama copilului, care are de gând să ajungă în Pakistan, unde să solicite azil politic.

Cadourile primite de la Lionel Messi au fost lăsate acasă, la Jaghori, în grija tatălui.

În perioada 1996-2001, sub regimul taliban, sportul era rareori tolerat, iar stadionul din Kabul ajunsese un loc notoriu pentru lapidări şi execuţii.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare