Sport

Două medalii de aur pentru România la Campionatele Europene de haltere

Două medalii de aur pentru România la Campionatele Europene de haltere

Loredana Elena Toma, legitimată la CS Rapid Bucureşti, a cucerit două medalii de aur, vineri, la cat. 71 kg, la Campionatele Europene de haltere de la Sofia.

Sportiva din România, care anul trecut a luat trei medalii de aur la Europene, s-a impus la stilul smuls cu 114 kg, dar la aruncat a fost a patra, cu 127 kg, după ce a ratat două încercări la 131 kg. La total, românca a câştigat aurul cu 241 kg.

După cinci zile de competiţie, bilanţul României este de opt medalii, dintre care cinci de aur, trei cucerite de Mihaela Cambei (cat. 49 kg), două de Loredana Toma (cat. 71 kg), la smuls şi total, una de argint, obţinută de Valentin Ionadi Iancu (cat. 61 kg), la stilul aruncat, şi două de bronz, una câştigată de Ioana Mădălina Miron (cat. 45 kg) la aruncat, iar alta de Andreea Cotruţa (cat. 59 kg), la aruncat.

Europenele de la Sofia sunt criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris. România participă cu 13 sportivi la Europenele din Bulgaria.
La Campionatele Europenele de la Erevan din 2023, România a câştigat 14 medalii, 9 de aur, trei obţinute de Mihaela Cambei (cat. 49 kg), trei de Andreea Cotruţa (cat. 55 kg), iar trei câştigate de Loredana Toma (cat. 71 kg), trei de argint, dintre care două câştigate de Cosmina Pană la cat. 45 kg (smuls şi total), şi una de Valentin Iancu la cat. 55 kg (aruncat), şi două de bronz, câştigate de Iancu la cat. 55 kg (smuls şi total).

Foto facebook CS Rapid


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare