Sport

Două concepte exclusiviste la Brașov Indoor Cup 2015

 

Ediția 2015 a turneului Brașov Indoor Cup aduce două proiecte exclusiviste pentru fotbalul juvenil, gândite de Zoltan Kovacs, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, și Ciprian Jurubescu, președintele ACS Tâmpa Brașov.
Astfel, pentru categoria de vârstă 2002, denumirea proiectului este „Let’s teach football to our children”, acesta venind cu mai multe idei experimentale, care ar putea ajuta la dezvoltarea copiilor de 13 ani. Cel mai interesant este că un joc va avea trei reprize, cele două combatante urmând să evolueze, pe rând, câte 15 minute în inferioritate numerică. În ultima repriză se va juca în egalitate numerică, 8 contra 8.
Apoi, pentru categoriile 2006 și 2007, s-a introdus ideea de „Quality Tournament”. Astfel, pe lângă clasamentul sportiv, se va realiza o ierarhie a calității echipelor participante. Federația Română de Fotbal va trimite la Brașov un reprezentant al departamentului pentru dezvoltarea fotbalului juvenil și unul al școlii de antrenori, care alături de persoane desemnate de organizatori vor acorda note de la 1 la 10 formațiilor participante, după următoarele criterii: calitățile tehnice ale jucătorilor, atitudinea antrenorului, jucătorilor și părinților, calitățile grupului, calități mentale (dorința de a învinge și Fair-Play), calități motrice. Cele mai bune patru formații din acest top vor fi premiate de FRF.
„Ne bucurăm că reușim să venim în sprijinul fotbalului juvenil românesc cu idei noi, care vor aduce, cu siguranță, un plus în inițierea și dezvoltarea sectorului juvenil. Sunt două proiecte cu care FRF se va mândri la următoarele consfătuiri internaționale. Noi vom trata întreaga competiție cu maximă seriozitate și interes și sunt sigur că același lucru îl vor face și echipele participante”, a declarat Zoltan Kovacs, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal.
Brașov Indoor Cup se va desfășura în următoarele perioade: 29 ianuarie-1 februarie, categoria U13 (copii născuți după 1 ianuarie 2002); 3-5 februarie, categoria U10 (copii născuți după 1 ianuarie 2005); 6-8 februarie, categoriile U7 (copii născuți după 1 ianuarie 2008) și U9 (copii născuți după 1 ianuarie 2006), 13-15 februarie, categoria U8 (copii născuți după 1 ianuarie 2007); 27 februarie-1 martie, categoriile U11 (copii născuți după 1 ianuarie 2004) și U12 (copii născuți după 1 ianuarie 2003).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button