Sport

Doliu în sportul românesc

 

Fostul sportiv Ion Panţuru, care a făcut parte din echipa de bob patru persoane a României la Jocurile Olimpice de la Sapporo din anul 1972, a încetat din viaţă, azi, la vârsta de 82 de ani, a anunţat Federaţia Română de Bob şi Sanie. La capătul activităţii de sportiv, în cariera de antrenor, Ion Panţuru a format mai multe generaţii de sportivi valoroşi în bobul românesc. A fost declarat Maestru Emerit al Sportului şi numit cetăţean de onoare în trei oraşe de pe Valea Prahovei, în Comarnic, Sinaia şi Buşteni.
Federaţia Română de Bob şi Sanie îşi exprimă regretul pentru trecerea în nefiinţă a lui Ion Panţuru, considerat emblema bobului românesc. Ion Panţuru este singurul român medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de Iarnă, desfăşurate în anul 1968 la Grenoble. A concurat la bobul de două persoane împreună cu frânarul Nicolae Neagoe, iar performanţa lor nu a mai fost egalată până în prezent“, se arată în comunicatul FR Bob şi Sanie.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button