Sport

Doliu în lumea sportului din România

Doliu în lumea sportului din România.

Fostul mare campion olimpic Dimitrie Popescu s-a stins din viață la vârsta de 62 de ani. Federația Română de Canotaj a anunțat cu tristețe decesul celui care a fost un mare sportiv.

Cel mai valoros trofeu din carieră a fost titlul olimpic cucerit în 1992, la Barcelona, în proba de patru rame cu cârmaci (4+). La aceeași ediție a JO, a obținue și medalia de bronz în proba de doi rame cu cârmaci (2+). Medalii olimpice de argint a câștigat tot în proba de dublu rame la JO de la Los Angeles din 1984, dar și în proba de patru rame la JO de la Seul, în 1988.

În 1989, a fost campion mondial cu echipajul de patru rame și a obținut medaliile de argint la dublu rame la Campionatele Mondiale din 1985 și din 1996.

După retragerea din activitatea competițională a devenit antrenor la CSA Steaua, iar din 1997 a fost antrenor la lotul olimpic de canotaj al României. Dimitrie Popescu a primit titlurile de Maestru al Sportului și Maestru Emerit al Sportului. Decesul a avut loc în această după-amiază în locuința personală de la Bușteni. În ultimele patru zile, Dimitrie Popescu a participat la Campionatul Național de Fond de la Snagov.

Federația Română de Canotaj transmite condoleanțe familei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească.”, se arată pe pagina de Facebook a Federației Române de Canotaj.

Dimitrie Popescu s-a născut pe 10 septembrie 1961, în localitatea Straja, județul Suceava. 18 ani mai târziu, el a fost selectionat pentru a incepe canotajul de performanta la Clubul Uzinele Textile Arad. Un an mai tarziu, s-a transferat la secția de specialitate a Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, acolo unde a bifat 20 de titluri de campion național, cu diferite echipaje.

Timp de 16 ani Dimitrie Popescu a participat la șase ediții ale Campionatelor Mondiale și patru ale Jocurilor Olimpice. A cucerit titlul olimpic în 1992, la Barcelona, la patru plus unu (4+). La aceeasi ediție a JO, a obtinut si medalia de bronz la doi plus unu (2+). De asemenea, două medalii olimpice de argint a câștigat la 2+, la JO de la Los Angeles, in 1994, si la 4+, la Seul, în 1988.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button