Sport

Djokovic și lumea lui

 

Novak Djokovic este omul în jurul căruia se învârte planeta Tenis în această perioadă, iar adversarii lui par să se împace cu acest fapt. Doar veteranul Roger Federer și rebelul Stan Wawrinka se mai răzvrătesc din când în când și îl mai înving, însă aceste performanțe rare nu au deloc darul de a-i știrbi sârbului autoritatea pe care o exercită în circuitul ATP.

Anul trecut a bifat 15 finale la rând, ceea ce înseamnă că pe unde merge, Djokovic stă în oraș până la finalul săptămânii, spre bucuria organizatorilor de turnee care au spectacolul și câștigurile garantate. Cu siguranță că aceștia se roagă cel mai mult pentru sănătatea tenismanului în vârstă de 28 de ani și n-ar fi exclus ca mănăstirea Prislop să facă parte din ritualul unora dintre ei.

În 2015, Djokovic a caștigat trei turnee de Grand Slam, 6 turnee Masters (record) și Turneul Campionilor, fiind singurul tenisman din istorie care i-a bătut pe toți ceilalți jucători din Top 10 într-un singur sezon.

La începutul lui 2016, liderul mondial a transmis un nou mesaj de forță lumii întregi după victoria zdrobitoare in fața lui Rafael Nadal, 6-1, 6-2, in finala de la Doha. Uluit de modul aproape brutal în care a fost bătut, Nadal a declarat după meci că nu a văzut niciodată pe cineva jucând un astfel de tenis. Când vorbele acestea vin din partea celui care a câștigat de nouă ori Openul Franței, înseamnă că el vede în subțirelul Nole un monstru. Un alt jucător din circuitul profesionist, Bernard Tomic, a mers mai departe și a încercat să explice de ce Djokovic este la acest nivel. El a declarat: „Cred că ceilalți jucători mai au slăbiciuni, dar motivul pentru care Novak este cel mai bun este că el nu are nicio slăbiciune. Nu mă pot gândi la vreuna.”

Așadar, Djokovic a ajuns la un nivel la care a făcut să dispară toate punctele slabe ale jocului său. Serviciul este solid, loviturile de forehand și de backhand sunt procesate parcă pe un computer, iar mișcarea din teren face ca suprafața de joc să pară una mult subdimensionată.

În aceste condiții, la ce ne putem aștepta la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, care va avea loc în perioada 18-31 ianuarie? Este o întrebare la care amatorii de ponturi la pariuri pot afla răspunsuri interesante pe site-ul http://extra.bet365.com/news/ro/. În ceea ce ne privește, ne așteptăm ca Djokovic să domine încă o dată competiția, prima la care a cucerit un trofeu major, în anul 2008. Între timp, sârbul a mai câștigat turneul de la Melbourne de încă patru ori, iar dacă o va face și în acest an, atunci va egala recordul lui Roy Emerson.

La jumătatea secolului trecut, pe vremea când legendarul Frank Sinatra era figura emblematică a showbizului din SUA, colegul său de scenă și de pahar, Dean Martin, a lăsat moștenire o frază celebră, care i se potrivește mănușă lui Novak. Dacă l-am parafraza pe Martin, am spune așa: „Aceasta este lumea lui Djokovic, noi doar trăim în ea.”

 

Sursă foto: www.flickr.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare