Sport

Din Râşnov adunate (şi galerie foto!)

  • rasnov2_2.jpg
  • rasnov8.jpg
  • rasnov7.jpg
  • rasnov6.jpg
  • rasnov5.jpg
  • rasnov4_2.jpg
  • rasnov1_2.jpg
 

Pe Valea Cărbunării a fost, sâmbătă, soare cu dinţi. Simboluri ale ţărilor participante la etapele de Cupă Mondială de sărituri cu schiurile feminin din week-end îmbiau iubitorii de sport să ia drumul complexului de trambuline de la Râşnov, să vadă spectacolul „zburătoarelor”. Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, şi Puiu Gaspar, secretarul general al FRSB, erau nerăbdători să înceapă competiţia, citindu-li-se pe chipuri încrederea că evenimentul va fi o reuşită la maximum. Aveau garanţia lucrului bine făcut.

Circa 3.000 de spectatori, veniţi şi din Brăila, şi din Bucureşti ori Satu Mare, au făcut galerie, cu vuvuzele, cu steaguri tricolore, cu afişe ale Sarei Takanashi, norvegiencei Maren Lundby, dar şi ale săcelencei Dana Vasilica Haralambie având numărul 15 de concurs. Printre bărbaţi care savurau câte o gură de vin fiert între sărituri, doamne şi domnişoare îmbrăcate multicolor, sport, dar şi… îmblănite elegant, făceau selfie-uri pe bandă rulantă. „Stai, dragă, să-mi dau jos ochelarii de soare, să fiu recunoscută pe Facebook”, s-a prelins o undă parfumată din buza pădurii, acompaniată de lătratul unui bichon cu zgarda aurită. Atmosfera, cu muzica săltăreaţă reglată perfect, fusese împrumutată – în miniatură – de la Turneul celor 4 Trambuline, cu deosebirea că la Oberstdorf sau Bischofshofen petardele şi baloanele publicitare brăzdau, fascinant, cerul. Este îmbucurător că, încet-încet, bifăm şi noi standardul vestic de civilizaţie microbistă la care aspirăm de decenii.

Voluntar, profesorul Gheorghe Băilă uniformiza zăpada în zona de aterizare, dorindu-şi ca această imagine superbă a săriturilor cu schiurile să fie reflectată în creşterea numărului de copii care vor să devină „icari moderni” prin înfiinţarea de secţii la cât mai multe cluburi din ţară. În pauza dintre manşe, Ioan Lungociu, antrenor federal pentru probe nordice, era cu gândul la Park City, acolo unde vor începe mâine Mondialele de juniori şi tineret, sperând ca, în ciuda greutăţilor de tot felul, obiectivele impuse să fie reflectate realist în strălucirea unei medalii. Atât el, cât şi colegii Gheorghe Gârniţă, Vasile Gheorghe – în fapt, toţi cei implicaţi sufleteşte în domeniul schiului românesc, aşteaptă ca promisiunile ministrului Marius Dunca, deschis dialogului şi sugestiilor, privind dezvoltarea ritmică a sporturilor de iarnă să prindă conturul realităţii cât mai rapid cu putinţă.

Galerie foto: https://www.facebook.com/skirasnov/


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare