Sport

Din păcate, nea Buţi s-a dus! Sus de tot…

 

„Şi cu Györffy pe extremă, rezolvăm orice problemă!”… Din păcate, nea Buţi, cum îl ştie toată lumea, a plecat în ceruri, să-i înveţe fotbal pe îngeri.

Ne-am cunoscut pe vremea când era antrenor la FC Braşov, la mijlocul anilor ’90, iubind enorm culorile galben-negre. Era mereu aproape de fotbalişti, ştiind cum să-i mobilizeze, mucalit, cu câte o vorbă de duh, cu un zâmbet, dar şi cu câte o înjurătură nevinovată în momentele dificile, mai ales atunci când prezidentul Romică Paşcu, o altă figură, îi cam dribla de la plata primelor şi salariilor. Şi atunci erau vremuri grele… A fost, este şi va rămâne un personaj emblematic pentru Braşov.

Acum câteva luni ne-am întâlnit în staţie la Sanitas. Suferea, în special pentru că „sportul rege” agonizează în oraşul de sub Tâmpa, uitat de autorităţi. „Ce ştiu acestea de momentul Beşiktaş, de exemplu?!”. Suspina lăcrimând… Şi, ne place să credem, el a fost făcut cetăţean de onoare al Braşovului prin ceea ce a realizat cu şi la „Steagu’”, pulsând mereu frenezie în rândurile microbiştilor care-l adulau pentru sprinturile sale irepetabile, pentru caracterul său frumos.

Dumnezeu să-l odihnească în pace.

CITEŞTE ŞI: BRAȘOV. A murit o legendă stegară


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare