Sport

Debut ratat pentru „tricolori” în preliminariile Euro 2020

 

România a plecat prost în preliminariile Campionatului European din 2020, competiție care se va juca și în țara noastră, pe „Arena Națională”.

În primul meci din grupa F, „tricolorii” au pierdut în Suedia, 1-2, după un meci în care nordicii au speculat la maximum greșelile alor noștri.

Quaison a deschis scorul în minutul 33, după ce Manea și Dr. Grigore au visat la centrarea trimisă de Augustinsson. Cu cinci minute înainte de pauză, Claesson a făcut 2-0, cu un șut de pe la 20 de metri, suedezul fiind nemarcat în acea zonă.

Partea a doua a început mai bine pentru ai noștri și, după ce R. Marin trimis mult peste din poziție ideală, Keșeru a redus din handicap, marcând cu capul din centrarea aceluiași R. Marin. „Tricolorii” au încercat să pună probleme în continuare, însă nu s-au mai putut apropia de poarta adversă până în minutul 90+2, când Săpunaru a șutat în portarul Olsen din 3 metri.

A fost prima înfrângere într-un meci oficial pentru selecționerul Cosmin Contra. 

„Au fost două reprize total opuse. În prima am făcut cadou două goluri, nu am avut intensitate. Am făcut, la cele două goluri, greşeli copilăreşti. La nivelul ăsta eşti taxat. A doua repriză a fost total diferită. Am dat gol, am avut ocazii. Probabil şi un penalty. Trebuie să rămânem cu repriza a doua şi să ne dăm seama că greşelile pe care le-am făcut ne costă foarte mult la acest nivel. Nu s-a terminat, e clar. E începutul, ne putem califica. Dacă jucam 90 de minute la nivelul reprizei a doua, era altfel. Am intrat un pic în ei, în jucători, la pauză le-am spus că nu ăsta e nivelul pe care pot să-l dea la un asemenea meci. Nu aveam nimic de pierdut, am jucat cu două vârfuri. L-am băgat pe Ivan, puteam să-i surprindem. Băieţii au demonstrat că puteam egala. I-am certat, i-am felicitat, pentru că merită felicitaţi pentru a doua repriză”, a declarat Cosmin Contra la Pro TV.

„E o înfrângere dureroasă. Dacă pierdeam de o manieră categorică, nu ne simțeam așa, dar puteam pleca cu un punct. Dacă stau să analizez meciul pot spune că am început mai slab partida, apoi a venit un gol și s-au schimbat puțin lucrurile. Știam că Suedia e o echipă puternică, a fost la Campionatul Mondial. N-aș critica defensiva pentru că apărarea începe cu portarul și se termină cu atacantul. Nu putem găsi scuze. E primul meci, nu s-a încheiat campania de calificare. Meciul cu Feroe e teoretic mai ușor, dar știm că și ei au progresat în ultima vreme. Mă feresc să spun minciuni că suntem cei mai tari și apoi să arătăm că nu suntem. Vreau să arătăm totul pe teren. Ne-a lipsit mai multă încredere. Șansele de calificare n-au scăzut dramatic. Spania e principala favorită din grupă, dar avem speranțe la locul 2. Trebuie să câștigăm meciul cu Insulele Feroe”, a punctat și Alexandru Chipciu. 

„Şi în prima repriză le-am pus probleme, singura chestie a fost că am pierdut mingea repede şi au avut acele contraatacuri. La primul gol a rămas mingea cu noroc la ei, la al doilea am respins greşit, dar cred că puteam egala. Păcat, cred că am făcut un meci bun. Avem meciul cu Feroe, cred că suntem, totuşi, o candidată la calificarea la Euro 2020. Am vorbit să nu intrăm cu frică în repriza a doua. La început cred că am intrat temători, dar nu aveam de ce să ne fie frică, pentru că nu jucam împotriva Braziliei. E o echipă bună, care a fost la Campionatul Mondial, dar nu mi s-a părut o mare diferenţă. Cred că a fost şi penalty pe care nu ni l-au dat. Vom da totul la fiecare meci, vom încerca să ne calificăm. Nu ştiu dacă trebuie să vorbim acum despre returul cu Suedia, mai sunt alte meciuri din care trebuie să facem puncte până la retur”, a menționat Cristian Săpunaru, în timp ce Claudiu Keșeru a punctat: „Văzând scorul la pauză eram surprinşi, pentru că nu s-a văzut diferenţa asta, nu au arătat atâta calitate în joc. Cred că am ieşit mai îndrăzneţi de la cabine şi, datorită sistemului, am reuşit să le blocăm construcţia şi ne-am mutat în jumătatea lor. Păcat că nu am reuşit şi al doilea gol. S-a văzut o reacţie incredibilă după pauză, probabil că a fost şi o uşoară frustrare după prima repriză, a fost o dorinţă de a ne revolta în repriza a doua. Cu siguranţă se putea mai mult. Mai ales la această convocare au fost mulţi jucători absenţi”.

FOTO: frf.ro


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare