Sport

De unde s-a declanșat SCANDALUL meciurilor trucate în tenis?!…

 

2 august 2007 este data fatidică. Atunci a început scandalul meciurilor trucate în tenis, readus în atenția mass-media în urma dezvăluirilor recente din presa britanică.

Atunci, în vizorul anchetatorilor s-a aflat un meci de la turneul organizat la Sopot (Polonia), între Nikolay Davydenko și Martin Vassallo Arguello, contând pentru al doilea tur.

Rusul era nr. 4 mondial, în timp ce argentinianul se clasa pe locul 83 ATP.

Davydenko a câștigat primul set, l-a pierdut pe al doilea, 3-6, apoi, în decisiv, la 2-1 în favoarea sa, a abandonat, invocând dureri la un picior.

A doua zi, site-ul de pariuri online Betfair a suspendat plățile legate de acest meci, obligând ATP-ul să deschidă o anchetă. Potrivit Betfair, circa 4.5 milioane de euro au fost mizate înaintea întâlnirii și pe durata primului set pe succesul lui Arguello.

Conform L’Equipe, Davydenko a negat toate acuzațiile. O lună mai târziu, tenismanul rus a refuzat să le dea anchetatorilor telefonul său mobil, pentru verificări.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button