Sport

De la Corona Brașov – la prima reprezentativă a României

De la Corona Brașov – la prima reprezentativă a României.

Este vorba de Alisia Boiciuc, care a fost convocată pentru jocurile de verificare ale „tricolorelor” cu Spania de la sfârșitul acestei luni. Cantonamentul selecționatei noastre, conduse de Florentin Pera, începe pe 26 iulie și se încheie pe 30.

Echipa națională are programate două partide de verificare cu Spania, în 27 iulie, la Pitești, și pe 29 iulie, la Mioveni.

Naționala se află în plină campanie de pregătire pentru Campionatul Mondial, ce va avea loc în perioada 29 noiembrie – 17 decembrie şi va fi găzduit în Danemarca, Norvegia şi Suedia.

România va juca la Herning meciurile din grupa G, alături de Danemarca, Serbia și Chile.

De la Corona Brașov – la prima reprezentativă a României. Alisia Boiciuc a comentat, fericită, vizavi de această convocare: „Sunt mândră de mine că am fost chemată la lotul național de senioare și că îmi este oferită șansa de a arăta ce pot alături de atâtea sportive renumite”.

Rol de lider

Selecționerul Florentin Pera a vorbit despre convocarea Alisiei Boiciuc la lotul național: „Vine după un Campionat European foarte bun. Am urmărit toate meciurile din Pitești Arena și mi-a plăcut determinarea ei, rolul de lider pe teren și-n afara lui. Faptul că e căpitanul echipei U19 a responsabilizat-o. A fost una dintre fetele care au arătat constanță, clarviziune, evoluând atât pe postul de inter, cât și pe cel de conducător de joc. Alisia Boiciuc este una dintre tinerele de viitor, căreia trebuie să-i acordăm atenție. Merită selecționarea la echipa națională de senioare. Va trebui să rămână însă cu picioarele pe pământ și să conștientizeze că e doar începutul. Să muncească în continuare pentru a crește valoric, să se impună în Liga Națională pentru a deveni o jucătoare de bază în Naționala României”.

„O consecință firească și naturală a muncii ei”

Și Alin Bondar, antrenorul Coronei Brașov, a comentat chemarea jucătoarei sale la prima reprezentativă: „Este o consecință firească și naturală a muncii ei. Naționala României de tineret a făcut un turneu final foarte bun la aceste Europene. Alisia Boiciuc a fost o jucătoare importantă a acestei generații și, astfel, natural, a intrat în atenția echipei naționale de senioare. Ne bucurăm pentru ea, sperăm să creadă și mai mult în ea și în munca ei și să nu se oprească aici, să fie doar începutul!”.

Foto: Dan Potra


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare