Sport

De ce nu a primit BRAȘOVUL organizarea Mondialului de hochei divizia I grupa A. Șeful hocheiului românesc despre 2019

 

Într-un interviu acordat agerpres.ro, Alexandru Hălăucă, președintele Federației Române de hochei pe gheață, a precizat că la congresul Federaţiei Internaţionale de Hochei de la Bratislava, România a cerut organizarea Campionatului Mondial divizia I grupa A, însă nu a primit-o pentru că forul internațional a solicitat ca întrecerea să aibă loc în București și nu într-un alt oraș.

„Cea mai mare problemă cu care ne-am confruntat este în continuare lipsa patinoarului din Bucureşti. De 6 ani şi jumătate suntem fără patinoar în Bucureşti. Noi suntem bucuroşi că domnul Ţiriac a construit un patinoar, dar nu este suficient. Este folosit doar în pregătirea copiilor şi este şi cam departe de Bucureşti. Lipsa unui patinoar în Bucureşti rămâne cea mai mare problemă. Prin absenţa acestui patinoar hocheiul a pierdut foarte, foarte mult. Nu mai avem speranţe. Eu încerc să ajung la prim-ministru, poate reuşim să rezolvăm ceva cu acest patinoar. La ora actuală banii ar trebui să vină de la Primăria Capitalei, dar poate printr-o Hotărâre de Guvern să treacă la Guvern şi să-l facă CNI-ul, pentru că mai construieşte patinoare prin diverse zone. Ar fi ideal pentru noi şi mai ales pentru Bucureşti, care este singura capitală europeană fără un patinoar. De şase ani batem pe la toate uşile şi nu reuşim să avem acest patinoar, care nu e benefic doar pentru hochei, ci pentru întreaga populaţie a Bucureştiului. Vreau să spun că la congresul Federaţiei Internaţionale de Hochei, de la Bratislava, noi aplicasem pentru organizarea Campionatului Mondial Divizia 1, Grupa A, unde participă Franţa, Austria, Coreea de Sud, Ungaria şi Slovenia. Şi ni s-a spus da, dar doar dacă se organizează la Bucureşti. Ne-au întrebat dacă ne asumăm răspunderea că patinoarul va fi gata până în martie 2020. Şi mai mult, ne-au zis că vor veni şi în control. Şi le-am spus că ne pare foarte rău, dar nu putem să ne asumăm o asemenea responsabilitate, pentru că era peste puterile noastre ceea ce ne cereau. Vă daţi seama ce grupă venea la Bucureşti. Aşa va avea loc la Ljubljana, în Slovenia”, a punctat Hălăucă.

Pentru hocheiul românesc, anul 2019 a fost unul fabulos, Naționala reușind o promovare istorică în cel de-al doilea eșalon al lumii. Iar pentru 2020, obiectivul este unul greu de realizat, menținerea în acest eșalon.

„A fost un an cu fluctuaţii, dar la nivelul echipei de seniori pot spune că a fost un an foarte bun. Şi mă refer la faptul că au câştigat grupa şi s-au calificat la Campionatul Mondial divizia I, grupa A. Este o performanţă pe care echipa naţională nu a mai avut-o de 26 de ani. Bineînţeles că e cea mai bună performanţă a hocheiului românesc. Pentru 2020 ne-am propus ca obiectiv un loc cât mai bun, dacă nu promovare pentru loturile de juniori de U18 şi tineret, U20, şi bineînţeles ne dorim cu echipa de seniori să rămânem în această grupă valorică. Asta ne doare cel mai mult. Şi să nu uităm în cele din urmă acest patinoar, pentru că noi am pierdut prin lipsa lui un număr impresionant de copii. Cred că peste 500 de copii în ultimii ani. Au fost generaţii care nu au avut unde să se antreneze”, a adăugat Hălăucă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare