Sport

David Popovici, discurs de campion olimpic. „Dacă eu am reușit, un băiat complet obișnuit, absolut oricine poate!”

David Popovici, discurs de campion olimpic. La întâlnirea cu jurnaliştii români prezenţi la Paris, David Popovici, noul campion olimpic al probei de 200 m liber, a avut un discurs de campion olimpic.

David Popovici, discurs de campion olimpic. „Nu mi-a păsat de medalie, adică așa am câștigat-o. Nu ăsta-i obiectivul, obiectivul este să te simți bine… Vii la Jocurile Olimpice pentru a concura împotria celor mai buni din lume, e un privilegiu doar să fii aici. Așa că, tocmai pentru că nu am concurat pentru medalie, așa am reușit s-o câștig. A fost o luptă de câine, fix așa aș descrie-o, așa am descris-o până acum. Pe ultimii 50 de metri, îl vedeam pe american în fața mea, știam că e undeva în stânga mea, văzusem că plecase tare… Chiar dacă nu te uiți la ei, îi simți acolo, respirându-ți în ceafă. Îi vezi cu coada ochiului. Știam că sunt acolo și nu mi-am permis pentru nicio secundă să o las moale. Nu trebuia nici prea tare să plec, nici prea încet, am făcut exact cursa pe care îmi doream s-o fac. Și, chiar dacă nu acesta era obiectivul principal, bineînțeles că mă bucur că am scris istorie pentru înot. Mi-am dat seama când am atins plăcuța, pentru că au niște lumini pe ele, dacă atingi primul e o singură lumină, la al doilea sunt două lumini, iar la al treilea sunt trei. Și am văzut instant că sunt primul… Euforie!”, a spus David Popovici, conform gsp.ro.

David Popovici: „Îmi dădeau lacrimile. Inclusiv pe podium m-am abținut cu greu. Am văzut steagul…”

David Popovici | MyTex.ro
FOTO: Facebook Comitetul Olimpic și Sportiv Român

David Popovici, discurs de campion olimpic. Despre trăirile de după cursă şi de pe podium, campionul român a punctat: „Și la mine au fost lacrimi, chiar dacă nu sunt eu, hai să zicem, cel mai deschis. Dar am plâns și eu. Când am dat primul interviu celor de la TVR, îmi dădeau lacrimile. Inclusiv pe podium m-am abținut cu greu. Am văzut steagul… Când era mic, mă uitam la Michael Phelps și la ceilalți campioni olimpici cum li se ridică steagul și am visat la acest moment. E o poveste destul de cunoscută, dar e drăguț de amintit… La 11 ani, tortul meu a fost cu Jocurile Olimpice, Tokyo 2020. De la 10-11 ani, eu știam că-mi doresc să ajung la Jocuri. Și dacă eu am reușit, un băiat născut și crescut în Pantelimon, Titan, adică nimic special… De fapt, este special… Dar dacă eu am reușit, un băiat complet obișnuit, absolut oricine poate! Prin determinare, perseverență și foarte multe muncă”.

FOTO: Facebook Comitetul Olimpic și Sportiv Român


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
vax populi
1 luna în urmă

Tocmai aici e problema: NU ESTI UN BAIAT OBISNUIT,ci unul dat de greu si cu o MAAAARE AMBITIE.Or,ce ne facem cu plozii carora mamii & tati le pun sub bot totul de-a gata,pe principiul “las’ sa aiba,el/ea daca eu n-am… Citeşte mai mult »

Citeşte şi...
Close
Back to top button