Sport

Daniel Isăilă, scurtă VACANŢĂ ÎN BRAŞOV: „Fotbalul din Arabia Saudită a ajuns la un nivel incredibil”!

Despre echipa României Under 21, calificată la Euro 2019, „Isă” a relatat cu mândrie: „100% este creaţia mea”

 

Daniel Isăilă a devenit, în scurt timp, unul dintre cei mai importanți antrenori de fotbal români.

Plecat în cariera de antrenor de la Precizia Săcele, brașoveanul a ajuns mai apoi la
echipa sa de suflet, FC Brașov, unde a fost, mai întâi, secundul lui Răzvan Lucescu, iar mai apoi „principal”. „Isă” a mai trecut pe la Tg. Mureș și Astra Giurgiu, după care a făcut un pas important în carieră și a fost unul dintre „secunzii” lui Anghel Iordănescu la echipa națională.

Din 2016, Daniel Isăilă a preluat reprezentativa U21 a României și este creatorul
actualei echipe care va participa în vară la Campionatul European, sub comanda noului selecționer, Mirel Rădoi.

Isăilă i-a surprins pe mulți în vara anului trecut, când, deși era aproape de calificarea la Euro cu Naționala U21, a acceptat oferta formației Al-Hazm din Arabia Saudită.

„Dacă nu simțeam că este cel mai bun lucru pentru mine, nu aș fi plecat. Nu am luat niciodată decizii pripite. Sunt convins că am făcut cea mai bună alegere. Asta mi-am dorit, să fiu antrenor. Munca de selecționer este total diferită. Îți poți ieși din mână. Este mai mult scouting, analiză. Practic, antrenezi doar o săptămână, când se reunește lotul pentru meciuri”, ne-a declarat Daniel Isăilă, aflat într-o scurtă vacanță de Paști în Brașov.

Tehnicianul a vorbit și despre adaptarea în Arabia Saudită, dar și despre nivelul fotbalului de acolo: „Totul este O.K., chiar dacă sunt la un club mic. Sunt o persoană care nu are probleme de adaptare. Nici acolo nu mai sunt legile acelea stricte. Chiar dacă mai sunt oameni de modă veche, sunt mult mai deschiși. Tinde să se schimbe mentalitatea și acolo. Fotbalul din Arabia Saudită a ajuns la un nivel incredibil. Nu suportă nici o comparație cu România. Păi să ne gândim doar la ce jucători sunt aici… Diferențele sunt uriașe, din toate punctele de vedere, infrastructură, condiții, valoarea jucătorilor, bugete. Campionatul din Arabia Saudită este net superior Ligii 1. Am avut un sezon bun, chiar dacă nimeni nu ne dădea șanse. Am început deja discuțiile pentru prelungirea contractului. Și cei de la club sunt mulțumiți de noi, altfel ne-ar fi schimbat. Se întâmplă des pe acolo. Doar trei echipe, noi, Al-Taawon și Al-Shabab, unde este Marius Șumudică, mai au antrenorii cu care au început sezonul. Și «Șumi» a făcut un sezon excelent, are cea mai bună apărare și e pe loc de Liga Campionilor. Și la Al-Hazm se vrea trecerea la un nivel superior din sezonul viitor. Vom vedea ce va fi”.

Daniel Isăilă a vorbit și despre echipa națională U21 a României, care în vară va participa la Campionatul European, unde se va duela în grupă cu Croația, Anglia și Franța: „100% este creația mea. Am fost foarte criticat în momentul în care i-am adus pe acești copii, mai ales că marea majoritate nu jucau. Unde au ajuns acum?!… De ce să nu își propună lucruri importante la Campionatul European. Nimeni nu a crezut în calificare când am ajuns într-o grupă cu Portugalia, Elveția sau Bosnia. Cu Anglia am jucat în martie 2018 un amical la ei, pe care l-am pierdut, 1-2, la mare luptă. Pe final am dominat autoritar. Noi am fost fără 8 sau 9 jucători, ei cu tot ce aveau mai bun. Șanse sunt și la Euro, orice este posibil. Va fi important debutul cu Croația. Nu știu dacă voi putea să ajung în Italia, dar sunt alături de băieţi. Au fost doi ani cu multă muncă și în care am pus mult suflet”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button