Sport

CURAJ. O refugiată de 18 ani, la Jocurile Olimpice de anul acesta!

 

Yusra Mardini este din Damasc, Siria, şi a împlinit de curând 18 ani. Casa i-a fost distrusă în război. A ajuns în Europa pe o barcă, cu mai mulţi refugiaţi. Ar fi putut să moară, la fel ca ceilalţi 20 de oameni din mica ambarcaţiune, atunci când aceasta s-a umplut cu apă. Yusra Mardini, sora ei şi încă o femeie erau singurele persoane care ştiau să înoate. Au sărit în apa rece şi au început să împingă barca până la ţărm. Călătoria a durat mai multe ore, şi de multe ori au crezut că vor muri.

„Am înotat cam trei ore şi jumătate până să ajugem în Grecia. A fost cu adevărat oribil. Nu vedeam nimic. Port ochelari. Călătoria a fost în linie dreaptă. Vedeam insula, dar părea că nu o să ajungem niciodată“, a povestit Yusra Mardini pentru TakePart.

Acum, tânăra locuieşte în Germania, unde s-a înscris într-un club sportiv. Aici, antrenorii au băgat de seamă calităţile ei, şi i-au spus că are şanse să ajungă în echipa refugiaţilor pentru Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro. Aceasta se antrenează pentru proba de înot 200 de metri, stil liber.

Conform Eurostat, peste 1,2 milioane de refugiaţi erau înregistraţi în Europa în 2015. Din ianuarie, anul acesta, alţi 91.000 de refugiaţi au fost înregistraţi oficial.

Sursa foto: Take Part, Alexander Hassenstein


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare