Sport

CUPA MONDIALĂ 2018. Vom avea o campioană din Europa. Belgia a trimis Brazilia acasă

 

Ultima echipă din afara Europei rămasă în cursă a părăsit Cupa Mondială de fotbal. Belgia a învins Brazilia, 2-1, la Kazan, astfel că un lucru este cert, campioana mondială din 2018 va fi din Europa.

„Seleçao” a plătit pentru că vedetele ei, Neymar, Coutinho, Gabriel Jesus sau Willian, au fost la un nivel foarte scăzut. De partea cealaltă, antrenorul Roberto Martinez a gândit perfect meciul, iar Belgia a fost o echipă excelentă din poartă și până în linia ofensivă.

„Joga bonito”, fotbalul spectacol al Braziliei, a fost victima unui sistem calculat, care a făcut totul perfect.

Brazilia a avut prima șansă, dar Thiago Silva a reluat cu genunchiul după un corner, iar mingea a lovit bara porții lui Courtois. Belgia a ieșit din pumni cu noroc. În minutul 14, Chadli a centrat din corner, iar Fernandinho a pus capul nefericit și l-a învins pe Alisson. Marcelo l-a încercat și el pe Courtois, dar portarul belgian a fost la post. S-a făcut 2-0 în minutul 31 – Lukaku a scăpat ușor de vreo patru adversari, i-a pasat lui De Bruyne, care l-a executat pe Alisson cu un șut la colțul lung. Cu un avantaj important pe tabelă, Belgia a preferat să închidă jocul, iar distrugătorii Fellaini și Witsel au făcut un meci ireproșabil. În repriza a doua, „Seleçao” s-a zbătut, și-a presat adversara încă din start, iar Firmino a fost aproape de gol, dar nu a ajuns să împingă în plasă mingea centrată de Marcelo. În minutul 57, Brazilia a cerut penalty, după un contact între Kompany și Gabriel Jesus. Ajutat de colegii din camera VAR, Milorad Mazic a schimbat decizia inițială și nu a dictat lovitura de la 11 metri, în momentul contactului mingea fiind în afara terenului. Courtois a ieșit din nou în evidență în minutul 78, când a scos șutul lui Douglas Costa, dar nu a mai avut ce face la reluarea cu capul a lui Augusto, care a făcut finalul interesant. Ultimul cuvânt l-a avut, însă, goalkeeper-ul belgian, care a scos de sub bară mingea șutată din 16 metri de Neymar.

Brazilia rămâne astfel fără titlu din 2002, în timp ce Belgia poate visa în continuare la un succes în premieră la Cupa Mondială.

„Au fost incredibili băieții mei. Câteodată, trebuie să accepți că brazilienii au o finețe în plus, dar jucătorii mei nu au acceptat asta. Fotbaliștii mei trebuie să fie tratați ca niște oameni foarte speciali în Belgia. Nu am pierdut nici un meci până acum. Băieții au aplicat mereu tactica pe care le-am propus-o. Au abordat foarte bine planul, au vrut să se facă totul ca la carte. Ca antrenor, asta vrei să vezi! Inclusiv faptul că nu am renunțat nici un moment. Va fi o amintire superbă acest Campionat Mondial. Ne gândim la meciul următor”, a declarat selecționerul Belgiei, Roberto Martinez.

„A fost un meci special, a trecut mult timp de când n-am mai câștigat în fața unei mari echipe. Suntem mândri că am reușit asta în fața Braziliei. Pentru asta ne-am apucat de fotbal, pentru astfel de partide”, a punctat Kevin De Bruyne.

„Ne-am pregătit pentru toate situaţiile, inclusiv cea în care am fi fost conduşi de la început. Am fost uşor disperaţi când am primit primul gol. Apoi l-am încasat şi pe al doilea şi a devenit dificil să obţinem un rezultat bun. Însă am luptat până la final. E dificil să vorbesc acum. Cred că am avut şanse de a egala. Eu, Coutinho şi ceilalţi. Am avut ocazii, dar golul nu a venit. E trist. În a doua repriză am avut o evoluție bună, dar Belgia a meritat să meargă mai departe”, a precizat Renato Augusto.

FOTO: fifa.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button