Sport

CUPA MONDIALĂ 2018. Suedia a trecut cu noroc de Elveția și e în sferturile de finală

 

Penultimul meci din optimile Cupei Mondiale de fotbal din Rusia a fost și cel mai puțin spectaculos de până acum.

La St. Petersburg, Elveția și Suedia s-au gândit mai mult la organizarea defensivă decât la atac, în final nordicii câștigând norocos, 1-0, cu un gol marcat în urma unei devieri care l-a păcălit pe portarul Sommer.

În condițiile în care ambele combatante au vrut mai mult să nu piardă în timp regulamentar decât să caute succesul, ocaziile au apărut rar. Berg a scăpat singur cu Sommer în debutul partidei, dar șutul său i-a pus în pericol doar pe spectatorii din peluză. Același Berg l-a întins serios pe Sommer în minutul 28, însă portarul elvețian a salvat. Echipa lui Vladimir Petkovic a ripostat în minutul 37, când Dzemaili si Zuber i-au amețit pe fundașii suedezi, însă ultimul a tras lamentabil, deși s-a aflat singur la 14 metri. Ekdal și-a arătat și el limitele chiar înainte de pauză, când s-a făcut de râs la centrarea lui Lustig care l-a găsit liber în marginea careului de 6 metri. Suedia a tras, însă, lozul câștigător pentru sferturi. În minutul 66, Forsberg a tras de la 16 metri, iar Akanji a deviat nefericit în plasă o minge care altfel ar fi fost reținută fără probleme de Sommer. A urmat un asalt al elvețienilor, care nu i-au dat mari emoții goalkeeper-ului Olsen. Doar lovitura de cap a lui Seferovic din final l-a întrebuințat pe portarul suedez, care însă a prins cu siguranță. La ultima fază, Olsson a scăpat singur cu Sommer, a fost faultat din spate de Lang, iar arbitrul Skomina a dictat penalty. A fost nevoie de intervenția VAR pentru ca centralul să vadă că intervenția nu a fost în careu și să schimbe verdictul.

Astfel, după un meci sărac, plictisitor pentru fanii neutri din tribune, Suedia merge în sferturi, unde se va duela cu învingătoarea partidei Columbia – Anglia.

„Suntem dezamăgiți, întreaga echipă este. Normal că ne-am dorit mai mult de la această competiție. Trebuie totuși să felicităm Suedia. Au făcut ce știu ei să facă și asta a fost suficient pentru a ne învinge. După ce marchează este foarte greu să «spargi» defensiva suedeză. Noi nu am fost suficient de buni pentru a câștiga acest meci. În ultimele 15 minute am încercat, am atacat, dar nu am reușit să marcăm”, a punctat Vladimir Petkovic, selecționerul Elveției.

„CU toții am muncit atât de mult pe teren și în afara lui. Știm că suntem o echipă bună și că merităm acest succes. Suntem foarte fericiți. Dar trebuie să digerăm repede această victorie, sâmbătă ne așteaptă un alt meci. Ne dorim mai mult, vrem să câștigăm și duelul din sferturi”, a punctat selecționerul Suediei, Janne Andersson.

„Această victorie înseamnă mult. Nu le-am dat elvețienilor multe șanse. Sunt atât de mândru de ceea ce am realizat. Știm că dacă facem ceea ce pregătim putem fi foarte buni atât în apărare, cât și în atac. Suntem în sferturi, deci am făcut ceea ce a trebuit până acum”, a menționat marcatorul golului, Emil Forsberg, declarat omul meciului.

FOTO: fifa.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button