Sport

CUPA MONDIALĂ 2018. „Sbornaia” a umilit Arabia Saudită în meciul de deschidere

 

Cupa Mondială din Rusia a început entuziasmant, cu show-ul de la festivitatea de deschidere și a continuat cu marșul Naționalei țării gazdă în duelul cu Arabia Saudită, primul din grupa A a competiției, care a avut loc pe „Lujniki” din Moscova.

„Sbornaia” a pornit lansat în competiția de pe teren propriu, sub privirile șefului statului, Vladimir Putin, 5-0 cu gruparea saudită, și și-a depus candidatura pentru calificarea în fazele eliminatorii.

Doar 12 minute a rămas neatinsă tabela de marcaj de pe „Lujniki”, Gazinsky marcând cu capul din centrarea lui Zobnin. După alte 10 minute, rușii au pierdut un om important, Dzagoev părăsind terenul accidentat, după ce a căzut fără să fie faultat la mijlocul terenului. Probabil o ruptură musculară pentru jucătorul de la ȚSKA Moscova, care ar putea rata restul întrecerii. În locul său a intrat Cheryshev care, până la urmă, a fost omul meciului. Fotbalistul de la Villarreal a majorat avantajul chiar înainte de pauză, după ce a culcat cu un singur dribling doi fundași saudiți. Partea a doua a început calm, însă finalul a adus furtuna în poarta asiaticilor. Abia intrat pe teren în locul lui Smolov, Dzyuba a făcut 3-0 în minutul 71. Scorul a căpătat proporții în prelungiri. Mai întâi, Cheryshev a marcat superb, șut cu stângul, cu exteriorul, din colțul careului de 16 metri. Rezultatul final, 5-0, a fost stabilit în minutul 90+4, când Golovin a executat impecabil o lovitură liberă de la 20 de metri.

A doua partidă a seriei, Uruguay – Egipt, va avea loc mâine, de la ora 15.00.

„A fost un meci greu și am suferit o dură și neașteptată înfrângere. Rusia s-a descurcat foarte bine, în timp ce noi nu am părut în formă. Nu cred că rivalii ne-au surprins cu ceva, cred că evoluția noastră slabă explică rezultatul. Trebuie să schimbăm strategia. Trebuie să uităm de ceea ce s-a întâmplat acum și să ne gândim la meciul următor. Am încredere în acești jucători”, a precizat Juan Antonio Pizzi, selecționerul saudiților.

„Am fost relaxat înaintea meciului, sunt relaxat acum, pentru că îmi cunosc jucătorii. Este o plăcere să lucrez cu ei. Orice antrenor depinde de jucători, de aceea sunt relaxat. De ce să fiu stresat? Sunt mulțumit de evoluția echipei. Dar cu Egipt va fi altceva. Un alt meci, într-un alt oraș pe un alt stadion. Trebuie să îl pregătim cu mare atenție”, a punctat Stanislav Cherchesov, tehnicianul Rusiei.

„Nu am visat niciodată la așa ceva. Am fost fericit că am fost convocat pentru această Cupă Mondială. La al doilea gol doar am lovit mingea, nu am avut timp să gândesc”, a menționat, Denis Cheryshev.

FOTO: fifa.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button