Sport

CUPA MONDIALĂ 2018. „Samuraii” au dat lovitura

 

Japonia a plecat perfect în grupa H a Cupei Mondiale, cu un rezultat pe care puțini îl așteptau, 2-1 cu Columbia.

Disputa de la Saransk a debutat cum nu se poate mai bine pentru „samurai”. În minutul 3, Carlos Sanchez a oprit cu mâna în careu mingea șutată de Kagawa, iar „centralul” sloven Damir Skomina a dictat penalty și l-a eliminat pe mijlocașul columbian.

A fost al doilea cel mai rapid cartonaș roșu arătat la Cupa Mondială, după cel încasat în 1986 de Jose Alberto Batista, în secunda 54 a partidei Uruguay – Scoția.

Același Shinji Kagawa a transformat lovitura de pedeapsă și i-a dus pe niponi în avantaj. Cu un om în minus, columbienii au căutat egalarea, pe care au reușit-o în minutul 39, după două ocazii ratate de Radamel Falcao. Quintero a executat pe sub zid o lovitură liberă de la 20 de metri lateral dreapta, portarul Kawashima a greșit, iar mingea a depășit linia porții. Partea a doua a fost dominată de asiatici, care au profitat de retragerea echipei lui Jose Pekerman. Portarul Ospina și-a salvat echipa în trei rânduri, însă a fost învins în minutul 73, când Osako a marcat cu capul după un corner exxecutat de Honda. James Rodriguez a avut șansa de a salva un punct pentru sud-americani, însă șutul fotbalistului de la Bayern München a fost blocat de Osako.

„E greu să pierzi un jucător atât de devreme în meci, mai ales unul atât de important. Chiar și în aceste condiții, am reușit să revenim și să egalăm. Dar cu Japonia având un om în plus a fost greu să avem posesia”, a menționat selecționerul Columbiei, argentinianul Jose Pekerman.

„Le-am spus la pauză că trebuie să continuăm să mișcăm mingea și să îi obosim pe columbieni. Este doar o primă victorie, așa că nu trebuie să sărbătorim”, a punctat antrenorul Japoniei, Akira Nishino.

FOTO: fifa.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button