Sport

CUPA MONDIALĂ 2018. Rușii au refuzat fotbalul, dar sunt în sferturi. Spania, eliminată după executarea loviturilor de departajare

 

Încă o fostă campioană a părăsit Cupa Mondială. Spania era favorită certă în duelul din optimi cu Rusia, însă s-a făcut de râs. Cu o evoluție penibilă, ibericii nu au putut învinge o echipă limitată, dar disciplinată și în final a pierdut, 4-5, după executarea loviturilor de departajare.

Confruntarea de pe „Lujniki” a început cu golul Spaniei. Isco a centrat dintr-o lovitură liberă, iar mingea s-a dus în poartă din piciorul lui Ignashevich, aflat în cădere împreună cu Sergio Ramos. A urmat cel mai slab joc de până acum din optimi. Rusia s-a apărat aglomerat, Spania a pasat ineficient, cel mai mult în lateral și în spate. În minutul 38, Pique a încurcat fotbalul cu voleiul și a blocat cu brațul o minge trimisă cu capul de Dzyuba. Arbitrul Bjorn Kuipers a dictat penalty, iar același Dzyuba a făcut 1-1. În repriza a doua, rușii au avut un singur scop, să se apere aglomerat, în timp ce „Furia Roja” a plimbat mingea fără rost. A fost o oportunitate de gol, însă Akinfeev nu a avut emoții la șutul lui Iniesta, după care Aspas a trimis paralel cu poarta. În extra-time, scenariul s-a repetat, ibericii fiind ineficienți. Chiar și în aceseste condiții, Rusia a fost salvată și de arbitri. În minutul 114, Pique a fost faultat clar în careu, însă centralul Bjorn Kuipers și-a dat seama că este la Moscova și că Vladimir Putin urmărește meciul la TV și a refuzat să arate punctul cu var. Nici „armata” de cunoscători din camera VAR nu a avut curaj să se implice, astfel că gazdele competiției și-au îndeplinit misiunea, au dus meciul la loteria loviturilor de la 11 metri.

Smolov, Ignashevich, Golovin și Cheryshev au transformat pentru Rusia, Koke și Aspas au fost blocați de Akinfeev, iar echipa lui Stanislav Cherchesov s-a impus cu 5-4 și s-a calificat în sferturi.

De partea cealaltă, Spania a plătit pentru că nu a riscat nimic timp de 120 de minute și nu a putut să „desfacă” o apărare disperată.

FOTO: fifa.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button