Sport

CUPA MONDIALĂ 2018. Polonia, taxată de Senegal. Lewandowski & Co., de nerecunoscut

 

Prima etapă a fazei grupelor la Cupa Mondială din Rusia s-a încheiat pe Stadionul „Spartak” din Moscova, cu duelul din grupa H, Polonia – Senegal.

Africanii au reușit să învingă gruparea vedetelor, Lewandowski, Zielinski sau Milik, care a dezamăgit crunt. Senegal s-a impus cu 2-0, iar în grupa H favoritele Columbia și Polonia ar putea părăsi competiția.

Prima repriză, una plictisitoare și dezamăgitoare, s-a încheiat cu ambele formații având 0 în dreptul șuturilor pe poartă. Totuși, pe tabelă, Senegal a condus cu 1-0. În minutul 37, Gueye a tras modest de la 18 metri, dar Cionek a deviat și mingea s-a dus în poarta lui Szczesny. Lewandowski a avut o șansă importantă de egalare în minutul 48, dar nu a trimis modest dintr-o lovitură liberă și N’Diaye a respins fără probleme. În minutul 61, Senegal s-a desprins. Niang, aflat în afara terenului pentru îngrijiri medicale, a primit acceptul de a reveni pe teren într-un moment în care mingea nu era departe de zona respectivă. Krychowiak a trimis înapoi, Niang a recuperat, a trecut de Szczesny, ieșit neinspirat, și a marcat în poarta goală. Polonezii au continuat evoluția modestă, dar au reușit golul de onoare în minutul 86, Krychowiak stabilind scorul final.

„Am jucat foarte prost. A fost una dintre cele mai slabe prestații din ultimul timp. Nu am avut ocazii de gol. Rivalii au ridicat un zid și noi nu am putut să îl sărim. Nu știu dacă Senegal a jucat bine, sau noi am fost la un nivel foarte slab. Este o înfrângere grea, dar avem meciul cu Columbia și trebuie să îmbunătățim unele lucruri”, a declarat Arkadiusz Milik.

„Sunt convins că avem energie și putere să începem la capacitate maximă meciul cu Columbia. Trebuie să avem o atitudine pozitivă în continuare”, a precizat selecționerul Adam Nawalka.

„Am reușit să controlăm din punct de vedere tactic acest meci. Începem această competiție în cel mai bun mod posibil, dar știm că ne așteaptă o partidă grea cu Japonia. Va garantez că întregul continent ne susține. Am primit telefoane de peste tot. Ne mândrim că reprezentăm Africa”, a punctat Aliou Cisse, selecționerul Senegalului.

După prima etapă în grupa H, Japonia și Senegal au câte 3 puncte, în timp ce Columbia și Polonia au 0 p. În aceste condiții, duelul dintre europeni și sud-americani din etapa a doua va fi decisiv.

FOTO: fifa.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button