Sport

CUPA MONDIALĂ 2018. Nebunie de meci la Sochi. Cristiano Ronaldo a intrat în istorie. „Triplă” „CR7”, „dublă” Diego Costa și eurogol Nacho

 

Portugalia și Spania au oferit cel mai frumos meci de până acum la Cupa Monidală din Rusia. Confruntarea celor două grupări din Peninsula Iberică, ce a avut loc la Sochi, în grupa B, a adus șase goluri, rezultatul final fiind 3-3.

Meciul a început abrupt. În minutul 3, Cristiano Ronaldo s-a agățat de piciorul lui Nacho în careu, iar arbitrul italian Gianluca Rocchi a dictat penalty. „CR7” a transformat și a devenit primul fotbalist din istorie care marchează la opt turnee finale. Ronaldo a mai înscris la Euro 2004, Cupa Mondială 2006, Euro 2008, Cupa Mondială 2010, Euro 2012, Cupa Mondială 2014 și Euro 2016. Totodată, portughezul este al patrulea jucător din istorie care marchează la patru Cupe Mondiale, după Pele, Uwe Seeler și Miroslav Klose. Spania a egalat repede, în minutul 24. Nacho a aruncat mingea spre Diego Costa, iar atacanul de la Atletico Madrid l-a învins pe Rui Patricio după ce l-a faultat clar pe Pepe. Deși există și VAR la acest turneu final, golul a fost însă validat. „Tiki-taka”, morișca spaniolă, uneori plictisitoare, a început să funcționeze, iar trupa lui Fernando Hierro a trecut la conducerea ostilităților. După alte două minute, Isco a luat la țintă transversala cu un trasor din marginea careului. Însă chiar înainte de odihnă, campioana europei, ieșită din pumni, a lovit pe contră. Goncalo Guedes îi pasează lui Ronaldo, iar starul de la Real Madrid face 2-1 cu un șut de la 18 metri la care portarul David De Gea a gafat incredibil. Spania nu a acuzat șocul și a întors rezultatul în doar trei minute, 55 și 58. Mai întâi, Iniesta a executat o lovitură liberă, Busquets a recentrat cu capul iar Diego Costa a marcat simplu în poarta goală din 2 metri. Apoi, Nacho a dus „Furia Roja” în avantaj cu un eurogol, șut perfect cu exteriorul din colțul careului. Înainte de a intra în plasă, mingea a lovit ambele bare. La 3-2, Spania a confiscat mingea, dar nu a căutat lovitura decisivă, iar în minutul 88 a ieșit din nou în față Cristiano Ronaldo, care a stabilit scorul final, 3-3, după ce a executat perfect o lovitură liberă de la 25 de metri. Putea fi chiar 4-3 pentru lusitani, însă în prelungiri Koke l-a blocat excelent în careu pe Quaresma.

„când joci împotriva unui fotbalist cum este Cristiano Ronaldo, astfel de lucruri se întâmplă. Echipa noastră a ținut bine de minge, dar cu Cristiano un moment de inspirație este suficient”, a punctat selecționerul Spaniei, Fernando Hierro.

FOTO: fifa.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare