Sport

CUPA MONDIALĂ 2018. Mexicul a răpus campioana en-titre. Lecție de contraatac a echipei lui Juan Carlos Osorio

 

Confruntarea Germania – Mexic, prima din grupa F a Cupei Mondiale din Rusia, a fost una excelentă pentru spectatorii neutri. Un spectacol fotbalistic, un meci în care s-a jucat într-un ritm nebun, încheiat cu cea mai mare surpriză de până acum. Mexicanii au răpus campioana mondială en-titre, 1-0, predându-i o lecție de apărare și contraatac.

Pe „Lujniki” din Moscova, „Mannschaft”-ul lui Joachim Löw a început în corzi. În minutul 2, după un prim atac rapid al mexicanilor, Vela i-a pasat ideal lui Lozano, care a fost blocat în ultimul moment de Boateng. Entuziasmul este cuvântul care a definit prestația mexicanilor, spre deosebire de calmul tipic al nemților. Recvenit după o accidentare, portarul Neuer a avut treabă multă, dar a fost la post la toate tentativele rivalilor din startul meciului. Germania a răspuns prin Werner, care a tras slab din careu, iar Ochoa a reținut fără probleme. În minutul 35, Mexicul a dat lovitura, cum altfel, pe contraatac. Servit de „Chicharito” Hernandez, Lozano s-a distrat cu fundașii adverși și a tras la colțul scurt, fără speranțe pentru Neuer. Imediat, Ochoa a avut o intervenție fabuloasă și a scos în transversală mingea șutată de Kroos dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri. În partea a doua, nemții s-au instalat în jumătatea adversă, însă apărarea lui Juan Carlos Osorio a fost impecabilă. Ochoa a blocat tot ce a fost pe poartă, cele mai mari ocazii ale Germaniei fiind ratate de Werner, șut peste din 7 metri, respectiv Brandt, șut din marginea careului de 16 metri care a șters bara. De cealaltă parte, americanii au avut câteva șanse pe contraatac, însă nu au avut precizie la finalizare, iar în tribune, finalul i-a găsit pe fanii mexicani cântând „Cielito lindo”

A fost consemnat și un moment istoric pe „Lujniki”, la 39 de ani, Rafael Marquez, introdus în minutul 74, bifând a 5-a prezență la Campionat Mondial din carieră. El s-a alăturat unei liste pe care mai sunt doar trei nume, Gianluigi Buffon, Antonio Carbajal şi Lothar Matthäus.

După 0-1 cu Mexicul, Germania a oprit o serie de șapte victorii consecutive în meciurile ei de debut la Campionatull Mondial.

„În prima repriză am jucat foarte rău. În partea a doua am presat mai mult, am avut câteva șanse, dar parcă am avut și ghinion. Este normal să fim supărați cu toții, dar trebuie să privim înainte și să uităm acest meci. Suntem sub presiune, dar trebuie să câștigăm partida următoare”, a menționat Joachim Löw, antrenorul Germaniei.

„Vreau să dedic acest rezultat fantastic tuturor fanilor mexicani care au venit în Rusia și tuturor celor care ne susțin. Tot meritul pentru acest succes este al jucătorilor. În prima repriză am jucat foarte inteligent în apărare și i-am lovit pe contraatac. Am fost echipa superioară în primele 45 de minute. Cred că am arătat că avem un viitor frumos”, a punctat selecționerul Mexicului, Juan Carlos Osorio.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare