Sport

CUPA MONDIALĂ 2018. Meci nebun la Rostov. Belgia a revenit de la 0-2 și a câștigat cu un gol marcat la ultima fază

 

Japonia și Belgia au oferit un meci superb la Rostov, în optimile Cupei Mondiale. Niponii au condus cu 2-0, dar europenii au revenit și au câștigat dramatic, 3-2, cu un gol marcat la ultima fază a meciului.

Belgia era marea favorită a disputei de la Rostov, o formație „blindată” cu jucători de mare calitate, cu o generație care a ajuns în momentul în care trebuie să obțină o mare performanță.

„Dracii roșii” au atacat din start, Mertens, Lukaku sau Hazard fiind aproape de a deschide scorul. Primul act s-a încheiat însă la egalitate, 0-0, și nimic nu anunța nebunia care urma. În 240 de secunde, Japonia a lovit brutal de două ori și Belgia era în corzi. Mai întâi Carrasco a greșit în jumătatea adversă, Inui l-a lansat pe Haraguchi, Vertonghen a gafat incredibil, iar niponul a scăpat și l-a învins pe Courtois. Apoi, după o bară a lui Hazard, Inui a prins un șut excelent de pe la 25 de metri, iar Courtois nu a avut replică. Belgienii s-au năpustit peste adversar, iar antrenorul Roberto Martinez a făcut două schimbări care s-au dovedit decisive, Fellaini în locul lui Mertens și Chadli în locul lui Carrasco. Ultima jumătate de oră a fost un asediu asupra careului asiaticilor, iar golulrile au venit. După ce Lukaku a ratat incredibil – cap pe lângă din 6 metri, Vertonghen a punctat primul cu o lovitură de cap ciudată, la care portarul Kawashima are partea lui mare de vină. Asediul „dracilor roșii” a continuat, iar în minutul 74 Fellaini a pus capul la centrarea perfectă a lui Hazard și a făcut 2-2. După alte zece minute, Kawashima a avut două intervenții excelente în aceeași fază, reușind să blocheze mingile trimise periculos de Chadli și Lukaku. Belgienii au dat însă lovitura la ultima fază, în minutul 90+4. Japonezii au executat prost un corner, Courtois a prins mingea și a lansat contraatacul, unul dus perfect de De Bruyne și Meunier și finalizat simplu de Chadli.

Belgia merge astfel în sferturile de finală, unde se va duela cu Brazilia.

„Trebuie să-i felicităm pe japonezi, am fost duși la limită, au făcut un meci fantastic. E frustrant să piardă așa. Au fost foarte buni pe contraatac, dar trebuie să apreciez reacția tuturor jucătorilor mei, a rezervelor. Caracterul nostru a fost testat azi. Am luptat 90 de minute. Să câștigi cu 3-2 în prelungiri în optimile Mondialului spune totul despre acest grup de jucători. Trebuia să ne calificăm și asta am făcut. Trebuie să fim mândri. Această victorie este pentru toată Belgia, mulțumim pentru susținere. Trebuie să continuăm să credem în acești fotbaliști, pot reuși mai mult de atât. Așa e la turneele mondiale, în fazele eliminatorii totul este despre a te califica, se mai întâmplă să traversezi și astfel de meciuri”, a declarat selecționerul Belgiei, Roberto Martinez.

„Am vrut să câștigăm. Avem o echipă puternică, am fost cel puțin la nivelul Belgiei în acest meci. Din păcate, pe final am primit un gol neașteptat. Când am avut 2-0 nu am schimbat nimic, am vrut să marcăm și golul al treilea și am avut ocazii. Belgia și-a ridicat nivelul când a avut nevoie. La acea ultimă fază am forțat golul victoriei și am executat în careu acel corner. Nu mă așteptam la un asemenea contraatac al belgienilor. În câteva secunde, mingea a ajuns din careul lor în poarta noastră”, a menționat Akira Nishino, selecționerul Japoniei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button