Sport

CUPA MONDIALĂ 2018. Germania, la câteva secunde de eliminare. Kroos a salvat „Mannschaft”-ul cu un gol fabulos

 

Germania, campioana mondială en-titre, a fost la câteva secunde de a părăsi turneul final din Rusia din faza grupelor.

După înfrângerea cu Mexic, „Mannschaft”-ul nu avea altă opțiune în afara victoriei în confruntarea cu Suedia, din grupa F, care a avut loc la Sochi. Și a obținut-o, 2-1, golul decisiv fiind marcat de Kroos în prelungiri. 

Nemții au început tare, au forțat în primele minute, dar nu au reușit să marcheze. Suedia a intrat până la urmă în meci și, după o ocazie a lui Berg, Toivonen a dat lovitura și a deschis scorul după ce l-a lobat frumos pe Neuer. După pauză, Germania a luat cu asalt poarta adversă și a egalat repede, Reuss puncând în minutul 48 din pasa lui Werner. Băieții lui Jochim Löw au continuat să atace în valuri, în timp ce suedezii s-au baricadat în propria jumătate. Ofensiva totală a nemților a adus și ocazii, dar portarul Olsen l-a blocat pe Hector, iar Reus a ratat „dubla”. Mai mult, în minutul 82, Boateng a văzut al doilea cartonaș galben și a plecat mai repede la cabine. Cu un om în minus, Germania și-a văzut în continuare de treabă, dar Olsen a scos de sub transversală mingea trimisă cu capul de Mario Gomez, iar Brandt a trimis în bară de la 18 metri. A venit, însă, minutul 90+5, iar Kroos a pus mingea în vinclu dintr-o lovitură liberă, iar Germania respiră.

„Este cel mai greu final de meci din cariera mea. Dar grupa este în continuare «vie», deci trebuie să ne lingem rănile și să revenim pentru următorul meci. Avem încă șanse mari de calificare și vom face tot ce depinde de noi să mergem în optimi. Însă, în acest moment, suntem dezamăgiți că nu am obținut un punct”, a declarat selecționerul Suediei, Janne Andersson.

În ultima etapă a grupei F vor avea loc partidele Mexic (6 p) – Suedia (3 p) și Germania (3 p) – Coreea de Sud (0 p). Mexicanii au golaveraj 3-1, în timp ce Germania și Suedia au 2-2.

Astfel, dacă Suedia învinge Mexic cu 2-1, iar Germania bate Coreea de Sud cu 2-1, atunci cele trei vor avea 6 puncte și golaveraj 4-3. S-ar trece la criteriul fair-play-ului, unde nemții stau cel mai prost.

FOTO: fifa.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare