Sport

CUPA MONDIALĂ 2018. Franța e prima finalistă. „Les Bleus” au învins Belgia

 

Franța și Belgia, două dintre echipele tari ale Europei, s-au duelat la St. Petersburg în prima semifinală a Cupei Mondiale.

După evoluția excelentă don disputa cu Brazilia, belgienii au fost de nerecunoscut în confruntarea cu „Les Bleus”, Hazard, De Bruyne sa Lukaku fiind blocați de apărarea perfectă a „cocoșilor”.

Satrtul a fost echilibrat. Belgienii au avut posesia, dar Franța a fost aproape de gol în minutul 13 când Pogba l-a lansat pe Mbappe, dar Courtois a ieșit la timp și a reținut mingea. Răspunsul a venit imediat de la Hazard, care nu a găsit spațiul porții din interiorul careului. Același Hazard a fost din nou aproape de gol, dar mingea șutată de el a fost deturnată în corner de Varane, la o fază la care probabil Lloris ar fi fost învins. Portarul Franței a avut însă o intervenție miraculoasă și a scos șutul din centrul careului trimis de Alderweireld. Scăpați de asaltul belgian, francezii au ripostat, dar Courtois a respins cu piciorul șutul lui Pavard. Tabela s-a modificat imediat după pauză. Griezmann a centrat din corner, iar Umtiti i-a luat fața lui Fellaini și a trimis cu capul în plasă. Belgia a încercat să riposteze, a preluat din nou controlul, dar ocaziile clare de gol au lipsit. Giroud a ratat desprinderea după o pasă de excepție dată de Mbappe, în timp ce De Bruyne a trimis în peluză, iar Lloris a respins „torpila” lui Witsel de la 20 de metri. Finalul a fost gestionat perfect de jucătorii lui Didier Deschamps, iar Franța e în ultimul act al competiției din Rusia. Este a doua finală consecutivă de turneu final pentru „cocoși”, după cea de la Euro 2016, pierdută cu Portugalia. În ultimul act al Cupei Mondiale, „Les Bleus” au fost prezenți ultima dată în 2006, când au cedat, la loviturile de departajare, în fața Italiei.

„E ceva excepţional, sunt foarte fericit pentru jucătorii mei. Mulţi sunt tineri, dar au arătat că au caracter şi mentalitate de învingători. Sunt extrem de mulţumit de modul în care ne-am apărat, am lucrat mult la acest capitol şi s-a văzut. Puteam să mai înscriem un gol şi să rezolvăm partida. Jos pălăria în faţa jucătorilor mei, a staff-ului, a tuturor celor care au făcut posibilă această performanţă. E un sentiment de mândrie să ducem Franţa în finala Mondialului. Sper să ne luăm revanşa duminică pentru eşecul din finala cu Portugalia. Acel eşec nu e nici acum digerat pe deplin.”, a declarat selecționerul Franței, Didier Deschamps.

„O fază fixă a făcut diferența. A fost un meci disputat și foarte echilibrat, care a fost decis de o doză de noroc în fața porții. Atitudinea jucătorilor mei a fost exemplară, nu puteam să cer mai mult. Trebuie să înțelegem că așa se întâmplă: o echipă pierde și una câștigă. Noi am făcut tot ce am putut. Mai avem un singur meci și vreau să mă asigur că terminăm turneul cu un moral ridicat pentru că jucătorii nu merită să plece de la această competiție cu un gust amar”, a punctat Roberto Martinez, selecționerul Belgiei.

FOTO: fifa.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare