Sport

CUPA MONDIALĂ 2018. FRANȚA e noua REGINĂ a PLANETEI – GALERIE FOTO

  • franta2_254214.jpg
  • franta3_254215.jpg
  • franta4_254216.jpg
  • franta_31.jpg
 

Franța este noua campioană mondială. În ultimul act al turneului final din Rusia, pe „Lujniki” din Moscova, „Les Bleus” au învins cu 4-2 Croația.

Finala Cupei Mondiale 2018 a fost una superbă. Meciul a avut de toate, goluri frumoase, un autogol, o gafă incredibilă a portarului Lloris, dar și erori de arbitraj.

Croația a început mai apăsat, dar Perisic nu a găsit cea mai bună soluție deși a scăpat în banda stângă, iar Umtiti a respins. În minutul 19, Griezmann a simulat, arbitrul Pitana a fost păcălit și a dictat lovitură liberă pentru Franța. Griezmann a executat, iar Mandzukic a deviat în propria poartă. Egalarea a venit imediat, Perisic marcând superb din marginea careului. Franța a trecut din nou în față cu ajutorul VAR. După un corner, Perisic a pus mâna pe minge, dar Nestor Pitana nu a văzut și a lăsat jocul să continue. După intervenția celor din camera VAR, argentinianul a urmărit faza pe monitor și a dictat penalty-ul pe care l-a transformat Griezmann. „Cocoșii” s-au desprins după o oră de joc, când Pogba a tras de la 16 metri fără speranțe pentru SUbasic. Show-ul „Les Bleus” a fost completat de Mbappe, care a făcut 4-1 în minutul 66, după ce a finalizat o acțiune a lui Lucas Hernandez. Scorul final, 4-2, a fost stabilit după o eroare incredibilă a lui Hugo Lloris. Portarul francez a primit o pasa de la Umtiti, însă a trimis exact în gheata lui Mandzukic, iar mingea s-a dus în plasă.

După 20 de ani, „cocoșii” au din nou „aurul” mondial la gât, precedentul trofeu fiind câștigat în 1998, pe teren propriu.

Selecționerul Didier Deschamps a intrat în istorie. El a devenit al treilea om, după Franz Beckenbauer (Germania) și Mario Lobo Zagallo (Brazilia), care a cucerit trofeul Cupei Mondiale atât ca jucător, cât și ca antrenor. Totodată, Deschamps a devenit primul antrenor din istoria Naţionalei Franţei care a dus echipa în finala a două competiţii majore, Euro 2016 şi Cupa Mondială 2018.

În ceea ce îl privește, Kylian Mbappe a reuşit și el o performanţă. La 19 ani şi 207 zile a devenit al doilea teenager (jucător sub 20 de ani) care înscrie în ultimul act al turneului final, după Pele, cel care a realizat o dublă pentru Brazilia în finala cu Suedia din 1958. Pe atunci Pele avea 17 ani şi 249 de zile.

„E ceva miraculos. Am o generaţie în care am un campion mondial la 19 ani. N-am făcut un meci extraordinar, dar chiar şi aşa am reuşit să înscriem mult. Sunt super fericit. N-a fost mereu simplu, dar şi în momentele grele am continuat să muncim. Acum nu mă gândesc la mine, sunt foarte, foarte mândru că ne-am atins acest obiectiv. Suntem pe acoperișul lumii timp de patru ani. Ne-a durut că nu am reuşit să ieşim campioni europeni acum doi ani, însă cred că acel rezultat ne-a ajutat. Acest moment aparține jucătorilor, au muncit enorm în aceste 55 de zile, au făcut sacrificiul suprem. Suntem mândri că suntem francezi! Să trăiască Republica!”, a declarat Didier Deschaps.

„Nu sunt eu chiar Zinedine Zidane, dar am marcat şi eu. Încă nu îmi dau seama ce simt. A fost un meci bun, un meci dificil. Am intrat puţin timoraţi, dar am reuşit să facem diferenţa. Sunt foarte, foarte fericit”, a punctat Antoine Griezmann.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare