Sport

CUPA MONDIALĂ 2018. Elveția a învins Serbia și e favorită la calificare. Sârbii trebuie să bată Brazilia pentru a merge în optimi

 

Serbia – Elveția, confruntarea din grupa E a Cupei Mondiale care a avut loc la Kaliningrad a fost una atractivă, cu multe faze de poartă, cu două echipe pozitive, ce au căutat golul, elvețienii câștigând în final cu 2-1.

Serbia, viitoarea adversară a României în Liga Națiunilor, care va debuta în toamnă, a început tare disputa, conștientă că un succes i-ar garanta prezența în optimi. După ce l-a testat cu o lovitură de cap pe Sommer, în minutul 5 Mitrovic a deschis scorul, tot cu o lovitură de cap, din centrarea lui Tadic. Același Mitrovic putea face 2-0, dar a ratat ținta. Elvețienii și-au revenit greu din pumni, dar au reușit să echilibreze jocul. Dzemaili a avut primul șansa golului, dar a fost blocat în situație de unu contra unu de portarul Stojkovic, după o pasă perfectă a lui Zuber. Egalarea a venit în minutul 52, când Xhaka a prins un șut perfect de la 25 de metri, la care portarul sârb nu a avut replică. Shaqiri a lovit bara din colțul careului, iar la cealaltă poartă Mitrovic a cerut penalty la o fază la care centralul Felix Brych a dictat fault în atac. Elvețienii au dat lovitura în minutul 90+2, când Shaqiri a plecat din propria jumătate și l-a executat pe Stojkovic.

Ultima etapă a grupei propune duelurile Brazilia (4 p) – Serbia (3 p) și Elveția (4 p) – Costa Rica (0 p). Elveția merge în optimi dacă bate Costa Rica, dar și în cazul în care pierde meciul, iar Brazilia nu pierde cu Serbia. Celălalt duel va fi unul care pe care, sârbii fiind obligați să învingă Brazilia pentru a merge în optimi.

FOTO: fifa.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button