Sport

CUPA MONDIALĂ 2018. Danemarca și Australia au remizat la Samara. Cele două echipe păstrează șanse de calificare

 

Danemarca și Australia au oferit unul dintre meciurile bune de până acum la Cupa Mondială de fotbal din Rusia.

Confruntarea de la Samara, din grupa C, era una decisivă pentru „canguri”, care în cazul unui eșec ar fi părăsit competiția. De partea cealaltă, danezii erau la adăpostul celor 3 puncte obținute din confruntarea cu Peru.

Leckie a ratat prima șansă de gol, reluând puțin peste din centrarea lui Mooy. Imediat, în minutul 7, Eriksen a deschis scorul, cu un gol frumos, șut sub transversală de la 14 metri din pasa lui Jorgensen. Danezii se puteau desprinde în minutul 24, însă Dalsgaard a trimis la o palmă de bară din centrarea lui Jorgensen. La fel ca în partida cu Franța, Australia a revenit pe tabelă după un henț în careu al unui adversar. Poulsen a pus mâna pe minge în suprafața de pedeapsă și, deși a lăsat inițial jocul să continue, arbitrul spaniol Mateu Lahoz a dat până la urmă penalty-ul care se impunea, după ce a fost antenționat de arbitrii care se ocupă de sistemul VAR. Jedinak a transformat fără probleme și și-a readus echipa în meci. Repriza a doua a fost una interesantă, cu ocazii la ambele porți. Pione Sisto a ratat primul, după care șutul lui Mooy s-a dus puțin peste poarta lui Schmeichel. Pe final, australienii au forțat, dar nu au găsit golul de care aveau nevoie. Leckie a fost aproape de a marca golul victoriei, însă mingea șutată de el din careu a fost reținută de Schmeichel.

Scorul final, 1-1, îi duce pe danezi la 4 p, în timp ce Australia, cu 1 p, rămâne în lupta pentru calificare.

„Jucătorii mei au părut obosiți. Am pierdut mingea prea des, le-am dat rivalilor multe șanse de contraatac și a trebuit să alergăm mult. Australia este o echipă bună, organizată. Franța a avut noroc cu ei. Deci știam că va fi dificil”, a punctat selecționerul danezilor Age Hareide.

Olandezul Bert van Marwijk, antrenorul Australiei, a menționat: „Cred că meritam să câștigăm. La fel ca după meciul cu Franța sunt dezamăgit, dar mândru. Consider că trebuia să avem 4 puncte după aceste două meciuri. Acum trebuie să ne concentrăm pe partida cu Peru, dar nu suntem la mâna noastră, depindem și de rezultatul din disputa Franța – Danemarca”.

FOTO: fifa.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare