Sport

CUPA MONDIALĂ 2018. Croația – Anglia, meciul care va decide a doua finalistă

 

Croația și Anglia vor fi mâine seară, de la ora 21.00, pe „Lujniki” din Moscova, față în față în cea de-a doua semifinală a Cupei Mondiale din Rusia.

Cele două au revenit în careul de ași la un turneu final după perioade lungi. Croația a jucat în semifinale la Cupa Mondială din Franța, din 1998, în timp ce britanicii au așteptat 28 de ani pentru a atinge din nou această fază, după Coppa del Mondo, Italia, 1990. Croații au pierdut atunci cu Franța și nu au până acum nici o prezență într-o finală a celei mai importante competiții a lumii. Anglia a mai jucat o singură finală, cea din 1966, când au și câștigat singurul ei trofeu. Va fi prima înfruntare dintre cele două națiuni la Cupa Mondială.

Britanicii dau omul cu cele mai multe goluri marcate la acest turneu final, Harry Kane, atacantul de la Tottenham comentând: „Este incredibil. Ca jucători, ca profesionişti, ne ştim meseria pe teren şi în afara lui. Este bine să oferi inspiraţie oamenilor. Am fost unul dintre acei copii care au vrut să joace pentru Anglia şi sunt fericit că fac parte din această echipă. Sunt mândru că am putut aduce bucurie foştilor jucători şi sunt sigur că le-am trezit amintiri. Am spus că vrem să scriem istorie. Sperăm că vom putea să mai facem un pas şi să ajungem în finală. A trecut mult timp de când Anglia a jucat atât de bine la un turneu major, nu mai vorbim să-l câştige. Știm că urmează un meci greu, dar suntem încrezători”.

De partea cealaltă, Mario Mandzukic a punctat: „Nu vă faceţi griji, mai am ceva în mine pentru Anglia. O să luptăm până la capăt. În cazul acesta, chiar dacă pierdem, nimeni nu ne va putea învinui. Întotdeauna voi da tot ce e mai bun pentru ţară”.

Accidentat în patida din sferturi cu Rusia, portarul Danijel Subasic va fi apt de joc pentru confruntarea de astăzi. „Am simțit o durere în mușchi. Fizioterapeutul mi-a făcut mașaj și am putut juca în partida cu Rusia. Durerea a revenit mai puternică spre finalul meciului, dar nu am vrut să renunț. În timpul pauzei dinaintea prelungirilor doctorii au făcut o treabă excelentă. Ca după un pit stop la Formula 1 am fost ca nou. Este o oportunitate extraordinară să poți juca o semifinală la Cupa Mondială. Nu pot să renunț acum. Anglia este o echipă fantastică, are jucători de exepție. Va fi un nou meci foarte greu pentru noi, o nouă provocare. Nu ne interesează cine este favorita, este important ca noi să ne facem treaba pe teren”, a punctat Subasic.

În schimb, Sime Vrsaljko nu va putea evolua în disputa de pe „Lujniki”. Fundașul dreapta de la Atletico Madrid s-a accidentat în confruntarea cu Rusia și nu a fost recuperat.

Echipele probabile:

Croația: Subasic – Corluka, Lovren, Vida, Strinic – Rakitic, Brozovic – Rebic, Modric, Perisic – Mandzukic.

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire – Trippier, Dele Alli, Henderson, Lingard, Young – Sterling, Kane.

Partida de mâine seară va fi arbitrată de turcul Cuneyt Cakir.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button