Sport

CUPA MONDIALĂ 2018. Columbia a câștigat grupa H. Cartonașele galbene au decis a doua calificată în optimi din această serie

 

S-a încheiat și grupa H a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, în care cartonașele galbene au decis una dintre formațiile calificate în optimi.

Ultimele două partide ale seriei s-au încheiat cu același rezultat. La Samara, Columbia a învins Senegal, 1-0, iar la Volgograd, Polonia a trecut de Japonia, 1-0.

Columbia avea nevoie de victorie în disputa cu Senegal pentru a fi sigură de calificare, fără a depinde de rezultatul celuilalt meci. Disputa a fost una liniștită, fără ocazii importante, sud-americanii neavând soluții pentru a desface apărarea africanilor. A fost nevoie de o fază fixă, un corner, executat bine de Quintero, și o reluare cu capul a lui Mina, pentru a decide disputa, Pe final, senegalezii au forțat egalarea, dar defensiva columbiană nu a cedat. 

„Sunt foarte mândru de ceea ce a realizat echipa mea. Sunt mândru de munca pe care au depus-o jucătorii. Nu ne-am califcat în optimi, pentru că nu am meritat să o facem. Criteriul cartonașelor galbene face parte din regulile competiției și trebuie să respectăm acest lucru. Am fi preferat să fim eliminați într-un alt mod, dar știam regulile. Cred că puteam să marcăm în prima repriză și consider că am controlat meciul. Sunt dezamăgit pentru echipa mea, pentru această generație și pentru acești jucători care au luptat pentru țara noastră. Voi continua să îi încurajez, pentru că sunt sigur că vor fi multe lucruri bune în viitor”, a declarat Aliou Cisse, selecționerul Senegalului.

„Am lucrat fazele fixe și nu întâmplător am marcat după un corner. Am avut și probleme, mai ales în prima repriză, când Senegal a jucat foarte bine. Am reușit însă că ne apărăm bine și rivalii nu și-au creat ocazii mari. Meciul a fost greu, întrucât nu am putut să controlăm mijlocul terenului și să găsim pase bune pentru Falcao. A fost o grupă echilibrată, iar Senegal, care a făcut un turneu foarte bun, pleacă acasă”, a punctat Jose Pekerman, antreorul Columbiei.

Articole asemănătoare

În cealaltă partidă, Japonia a trătit periculos. Deși aveau în fața o echipă deja eliminată, Polonia, niponii nu au reușit nici măcar un rezultat de egalitate. „Leșii” s-au impus cu 1-0, singurul gol fiind marcat de Bednarek.

„Am mai fost în optimi la Cupa Mondială. Am meritat această calificare. Am dat totul până acum, jucătorii sunt puțin obosiți, dar suntem fericiți pentru că am ajuns în faza următoare, unde vom avea un adversar de calibru”, a menționat Akira Nishino, selecționerul Japoniei.

„A trebuit să suportăm critici justificate. Eram convins că echipa va avea o motivare deosebită pentru acest meci. După două înfrângeri, care au năruit speranțele noastre și ale fanilor, ne-am dorit un rezultat pozitiv. Această victorie aduce puțină bucurie, dar nu poate acoperi gustul amar pe care îl avem după primele două meciuri”, a comentat Adam Nawalka, selecționerul Poloniei.

Astfel, Columbia a încheiat prima în grupă, cu 6 puncte. Japonia și Senegal au terminat la egalitate perfectă, 4 p, golaveraj 4-4 și remiză în meciul direct, 2-2. În aceste condiții, cartonașele galbene au decis echipa calificată în optimi. Cum africanii au avut 6 avertismente, iar japonezii doar 4, asiaticii au mers în faza următoare.

 

FOTO: fifa.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button