Sport

CUPA MONDIALĂ 2018. „Cocoși” norocoși. Franța a trecut greu de Australia, cu un gol marcat cu multă șansă în minutul 81. Prima decizie VAR la turneul final

 

Văzută de specialiști a treia favorită la câștigarea Cupei Mondiale din Rusia, Franța nu a convins în meciul eu de debut în grupa C, în care a întâlnit Australia. Totuși, „cocoșii” s-au impus în duelul de la Kazan, 2-1, însă „cangurii” au fost la nouă minute de o mare surpriză

Didier Deschamps a început cu cea mai tânără echipă de start pe care a aliniat-o Franţa la meciul de debut al unei Cupe Mondiale. Media de vârstă a celor 11 titulari a fost de 24 de ani şi 6 luni. Atacantul de la PSG, Kylian Mbappe, a devenit, la 19 ani și 6 luni, cel mai tânăr francez care evoluează într-un turneu final.

O echipă înțesată de vedere, de la fundașii Varane și Umtiti, până la atacul de cinci stele Griezmann, Mbappe, Dembele, s-a chinuit pentru un succes la limită, obținut cu multă șansă.

„Les Bleus” au asediat din start poarta australiană, însă echipa antrenată de olandezul Bert van Marwijk a rezistat. Mbappe și-a încercat primul șansa, dar portarul Ryan a scos în corner. Pogba și Griezmann l-au testat și ei pe goalkeeper-ul de la Brighton, care le-a refuzat golul starurilor Franței. Dominată autoritar, Australia a fost la un pas de gol în minutul 17. Mooy a centrat în careu, iar Tolisso a deviat nefericit, fiind salvat de portarul Lloris, care a scos de lângă bară. Treptat, „Socceroos” au echilibrat disputa, iar Behich nu a găsit vinclul cu un șut din colțul careului. În repriza a doua s-a mai consemnat o premieră, o decizie VAR la un turneu final. Risdon l-a agățat în careu pe Griezmann, dar Franța a primit penlaty doar după ce centralul Andras Cunha a primit informații din camera VAR și a urmărit reluările pe un monitor. Griezmann a transformat, însă francezii nu a stat mult timp în avantaj. După doar trei minute, Umtiti a avut un gest care nu poate fi explicat. Fundașul de la Barcelona a pus intenționat mâna pe minge la o centrare care nu ar fi pus în pericol poarta lui Lloris, iar Jedinak a transformat fără probleme lovitura de pedeapsă. Meciul se îndrepta spre o remiză, însă în minutul 81 Pogba a marcat golul de 3 puncte pentru Franța. Mingea trimisă de mijlocașul de la Manchester United a fost deviată de Behich, l-a depășit pe Ryan, a lovit transversala și a căzut la câțiva centimetri după linia porții.

„Sunt mândru și dezamăgit. Cred că am făcut un meci mare. Am doar cuvinte de laudă pentru jucători. Au fost multe situații în care Franța nu a știut ce să facă. Meritam cel puțin un egal”, a menționat antrenorul „cangurilor”, Bert van Marwijk. 

„Am întâlnit o echipă foarte bună a Australiei. Important este că am câștigat primul meci la acest turneu final. Poate ar fi trebuit să punem mai multă presiune. Circulația mingii nu a fost foarte bună, dar vom îmbunătății aceste aspecte”, a precizat Didier Deschamps.

FOTO: fifa.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare