Sport

CUPA MONDIALĂ 2018. Belgia, punctaj maxim în grupa G

 

Deja calificate în optmi, Belgia și Anglia s-au duelat la Kaliningrad pentru prima poziție a grupei G, dar și pentru a evita Columbia în faza următoare.

Tehnicienii Roberto Martinez și Gareth Southgate și-au menajat piesele importante pentru partidele din optimi, Lukaku, Mertens, Eden Hazard, Carrasco și De Bruyne, respectiv Kane, Henderson, Trippier și Lingard luând loc pe banca de rezerve.

Meciul a fost unul modest și a fost decis de o execuție frumoasă a lui Januzaj. În prima parte, torpila lui Tielemans a fost respinsă de Pickford, apoi Cahill a scos de pe linia porții o minge bâlbâită de portarul britanicilor. Repriza a doua a adus și singurul gol al meciului, în mitutul 51, Januzaj trimițând în plasă din colțul careului de 16 metri. Putea fi 1-1 în minutul 66, însă Rashford a ratat din poziție de unu contra unu cu portarul Courtois.

S-a încheiat 1-0 pentru Belgia, care a terminat grupa pe primul loc și va întâlni Japonia în optimi. Cu 6 p, Anglia a ocupat locul secund în serie și se va duela pentru sferturi cu Columbia.

„Victoria este rezultatul evoluției echipei. Nu am făcut nici un scenariu, am văzut deja multe națiuni importante eliminate. Trebuie să ne uităm doar la noi. Acum, suntem un grup și mai puternic. Întâlnim Japonia și trebuie să fim gata pentru acel meci”, a punctat selecționerul Belgiei, Roberto Martinez.

„Cred că a fost un meci echilibrat. Belgia a avut o posesie mai bună. A fost un test util pentru noi. Am vrut să câștigăm, dar partida din optimi este mult mai importantă și am decis să menajăm mai mulți jucători. Cei care au fost pe teren au dat totul”, a comentat selecționerul Angliei, Gareth Southgate.

„Vrem să câștigăm fiecare meci și suntem dezamăgiți că acum am pierdut. Am avut șanse importante de a marca. Trebuia să finalizăm măcar una dintre aceste șanse. Belgia are mulți jucători de mare valoare, iar meciul a fost decis de o execuție de mare calitate. Suntem triști că am pierdut, dar cel mai important este că ne-am calificat în optimi”, a declarat englezul Eric Dier.

La Saransk, Tunisia a câștigat confruntarea cu Panama, 2-1 (Ben Youssef, Khazri / Meriah – autogol) și a ocupat locul 3 în grupa G.

FOTO: fifa.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button