Sport

CUPA MONDIALĂ 2018. Argentina, umilită de Croația

 

Croația a predat o lecție de fotbal în fața Argentinei în confruntarea din grupa D a Cupei Mondiale, care a avut loc la Novgorod.

Croații s-au distrat cu echipa lui Lionel Messi, pe care au surclasat-o, 3-0, rezultat care îi califică în optimi cu o etapă înainte de finalul fazei grupelor. În schimb, Argentina este ca și eliminată, dacă Islanda va învinge mâine Nigeria.

În tribune, Diego Armando Maradona a făcut show, dar pe teren „pumele” au început meciul în corzi. Perisic a ratat prima ocazie importantă, mingea șutată de el fiind respinsă greu de portarul Caballero. Deși a echilibrat partida, Argentina și-a arătat slăbiciunile pe care le are, vizibile încă din preliminarii, când a avut emoții până în ultima etapă. Lionel Messi a fost din nou inexistent, inexplicabilă fiind în primul rând atitudinea starului Barcelonei. Perez a ratat o ocazie incredibilă, trimițând pe lângă poarta goală după o eroare a apărării croaților. Imediat Mandzukic nu a putut marca din careul mic, iar la cabine s-a intrat la egalitate, 0-0. Partea a doua a început cu gafa de Liga 4 a portarului Caballero. Acesta i-a oferit mingea lui Rebic, care nu avea cum să greșească. Meza și Messi au irosit ultima șansă a Argentinei, după care croații și-au umilit adversarul. Modric a făcut 2-0 după ce s-a distrat cu Otamendi și l-a executat pe Caballero. Apoi, Rakitic a lovit transversala dintr-o lovitură liberă. Același Rakitic a stabilit scorul final, 3-0, cu un gol simplu din pasa lui Kovacic.

„A părut o victorie ușoară pentru noi, dar nu a fost așa. Totuși, cred că am meritat acest succes. Am făcut un meci perfect. Trebuia să reușim o astfel de prestație pentru a învinge o echipă mare, cum este Argentina. L-am anihilat pe Messi, cel mai periculos om al rivalilor. Ne-am îndeplinit cel mai important obiectiv. Această victorie ne va da moral pentru meciurile următoare, dar trebuie să evităm euforia”, a menționat Luka Modric.

„Simt o mare durere după această înfrângere și nu știu nici cum să analizez meciul cum trebuie. Planul pentru acest meci nu a funcţionat, nu simt ruşine, ci o mare durere, aşa cum nu am mai simţit de foarte mult timp. Nu există altă alternativă decât să dăm totul în ultima partidă. Am fost foarte ambiţioşi şi ne-am fi dorit să terminăm primii în grupă. Acum nu mai este posibil şi este o mare durere. Poate dacă făceam alt plan, unele lucruri ar fi funcţionat mai bine. Nu cred că vina este doar a lui Caballero. M-am gândit că vom pune presiune multă pe Croaţia în terenul lor. Dar după golul lor noi am căzut psihic şi nu am mai putut schimba lucrurile. Messi este limitat pentru că echipa nu ia formă cu el aşa cum ar trebui. Sunt foarte trist de această înfrângere, dar probabil nu am trimis în teren cea mai bună echipă”, a precizat tehnicianul argentinian Jorge Sampaoli.

„Am avut încredere în echipa mea din prima zi. Nu mă gândeam că ne vom califica după meciul al doilea, dar credeam că vom ajunge în optimi. Argentina nu a jucat rău, dar noi am fost excelenți. Am învins Argentina care îl are pe cel mai bun fotbalist din lume, Lionel Messi. Am făcut un meci fantastic. Trebuie să rămânem calmi și umili, să avem foame de victorii. Doar așa putem obține ceva. Nimeni nu este mai fericit decât mine, dar trebuie să îmi păstrez calmul și să rămân cu picioarele pe pământ”, a precizat Zlatko Dalic, selecționerul Croației.

FOTO: fifa.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare